0

türk havayolları diğer tüm halkçılık devletçilik ilkesinin gereği ve bunu yaşatmaya çalışmak üzere bin bir zorluklarla oluşturulmuş üzerinde emek harcanmış devlet kurumları gibi, devlet eliyle tbmm ce kurulmuş fakat bugün elde avuçta ne var ne yoksa sat rant sağla zihniyetine kurban edilmiştir. bu halka gerçekten yazıktır mam herkes her millet de hak ettiğini yaşarmış. kalmadı artık ama bu cumhuriyet e çok yazıktır.

zorluklarla sağlanan cumhuriyet kazanımları bir bir yok sayılmış birer rant aracı olarak görülerek bütçe sağlamak adına yok edilmiştir. satılmayan hemen hemen bir devlet kurumu kalmamış gibidir.

işin acı tarafı bu ülkenin bir ferdiyim vatandaşıyım diyen pek kimse de ne oluyor diye kendi varlıklarına sahip çıkmamışlar hesap sormamışlardır.

tabii ki geçim sıkıntıları olur işsizlik eğitimde hem fırsat eşitsizliği hem sistemsizlik ve diğer her alanda her şey yakınmalar olur. kime yakınacağını sorumluları görmeyenler kendi elleriyle halk ettikleri bu muamelelere de layık olurlar. ve bir de alkış tutarlar

yazmakla bitmeyecek konu çok uzundur

thy 1933 yılında tbmm ce kurulmuştur. en kolayı bunu söylemek

0

türk hava yolları gururla söyleye bilirimki türkiye büyük millet meçlisi tarafindan 1933 yılında kurulmuştur