0

evet bir zamanlar üç tane guvercinim vardı. ama kendi kesim 2 sini yedi. kalan birini de arkadaşıma verdim.

0

hayır daha önce hiç güvercin beslemedim onun yerine bir çok kanarya ve muhabbet kuşu besledim

0

evet besledim ama yetiştiriciler gibi değil. yaralı bir yavru güvercin bulmuştum.her yerde gördüğümüz yabani güvercinlerden. daha tüyleri bile tam çıkmamıştı sarı tek tük tüyler vardı siyah derisinin üstünde. karnı da derin bir kesik vardı ve çirkin ama sevimli duruyordu. eve aldık. veteriner kuştan anlamam ben dedi diye profesyonel tedavi de yaptıramadık. evde her gün batikon sürüyorduk yarasına. daha yem yemek için çok küçüktü. pet şişenin ağzına ucu yarık bir balon geçirip besliyorduk. yöntemi oymuş. bebe büsküvisi, ince bulgur,yumurta,su karışımından mama hazırlıyorduk. büyüdü bir sepete talaş doldurup orda bakmaya başladık. adını da leela koyduk.iyice yetişkinliğe ulaşınca evde uçar oldu. kafamıza konuyordu. kakasını da nedense halıya yapmazdı.geri geri gider halının kenarından fayansa yapardı. el çırptığımızda heyecanlanır kabatlarını çırpmaya başlardı.öbür güvercinlerle yaşaması gerektiğine karar verip güvercin bakan bir komşuya verdik. onun da gönlünde taht kurdu. komşu öbür güvercinlerini verince onu da verdi. şuan antepte bir yerlerde yaşıyor.

0

hayatımda daha önceden güvercin beslediğimiz söyleyebilirim sizlere okuldan bir arkadaşım var onların evinde güvercin var çatısına kulübe falan yapmış çatıda güvercin besliyor yaklaşık 15-20 tane güvercin kuşu vardır bizim okulumuz yukarıda mimar sinan mahallesi'nde dir mimar sinan'a gidince orada okuyorum ben okulla onların evinin arası 5 dakikadır öğlen molası bizim 45 dakika zamanımız var öğlen molasına dışarı çıkıyoruz dışarı çıkınca onların evine gidiyoruz orada yemek yiyoruz sonra çatıya çıkıyoruz güvercin falan beslemek için güvercin besliyoruz işte pirinç mısır falan veriyoruz onlara ondan sonra güvercini besledikten sonra onları salıyoruz uçuyorlar 15-20 dakika uçuruyoruz okulumuzun vakti geldiği zaman da numara içeri sökülür okula gidiyoruz. bir keresinde de şöyle bir şey yaptık kuşun birini aldık okula kadar götürdük okulun oraya kadar götürünce de oradan saldık bu şu an olsun arkadaşım dedi bakalım evin yolunu bulabilecek mi daha akşam erken eve git eve kuş eve gelmişti.

0

ben hiç beslemedim fakat eniştem zamanında çok besliyordu oradan aşinayım. meşakkatli bir iş güvercin beslemesi uğraşması göründüğü kadar kolay değildir ama her zorluğun güzelliğide vardır.

0

hayır daha önce hiç güvercin beslemedim beslemek te isterdim sevimli tatlılar

0

yok ya beslenmez zor is besleyene kolay gelsin valla

0

hayır beslemedım besleyene de hayırlı olsun

0

güzel hayvanlar 10 sene önce falan bir çift almıştım

0

hayir güvercin beslemedim ama beslemek isterim