0

bir kıtadan başka bir kıtayı vurabilecek kadar uzağı vurabilmeye yarayan füzedir kullanması yasak denemesi serbesttir.

0

yüksek oranda menzili olan nükleer başlık taşıyan bir çeşit füzedir etkisi çok büyük olduğundan kullanımı yasaklanmıştır

0

bir kıtadan diğerine ulaşabilecek kadar uzun menzili olan ve nükleer başlık taşıma kapasitesi olan füzelerdir.

0

balistik füze çok değişik amaçlar için kullanılır misal balistik füze 500km menzili vardır ve nükleer başlık taşıma kapasitesine sahiptir...

0

asgari 500 km menzili olan nükleer başlık taşıması amacıyla tasarlanmış balistik füzelerdir. ayrıca kimyasal ve biyolojik silah etkileri ile donatılabilir tek bir füze birden fazla hedef için birden fazla savaş başlığı taşıyabilir erken model kabfler hedefi tam vurmak konusunda yetenekleri kısıtlıydı bu yüzdwen genelde şehir gibi büyük hedefler için kullanılıyorlardı daha sonra hedefi isabet kabiliyeti artınca askeri hedeflere karşıkullanılmaya başlandı ikinci ve üçüncü nesil nesil tasarımlar konusunda bayağı ilerlediği için en küçük hedeflere bile başarılı nokta atışı yapabildi.

0

kıtalar arası balistik füze amerika tarafından atılmaktadır

1

asgari 5500 km ve daha fazla menzili olan nukleer başlık taşıması amacıyla tasarlanmıs balistik füzeleridir.

0

özellikle 1.dünya savaşında ateş gücünün önemi ve topların ağır tahribat gücü kanıtlnamış oldu 2.dünya savaşı patlatk verdiğinde almanlar bu savşaı kazanmanın yollarından biriminde uzun menzilli toplar olduğunu anlamış ve bu alanda çalışmalar yapmıştır gustav topu denen bir topla ingiliz kıyılarını bombalamıştır dönemde uçak sanayisindeki inılmaz gelişmeler turbojet motorunun icadı gibi etkenler almanyayı v serisi denilen uçan bombaları üretmesine sebeb olmuş birçok prototip üretmiştir bu serinin en son üyesü olan v2 roketi dünyadaki ilk kıtalar arası füze olma özelliğine sahip olarak fırlatıldrı fakat füze asla hedefi vuramadı ayrıca almanyanın savaşı kaybedip birçok belgesinin müttefiklerin eline geçmesi ile bu projede el değiştirdi roket motoru ile uzak mesafelere atış yapan yüksek tahribat güçlü bir roket soğuk savaş döneminde icat edildi özellikle soğuk savaşın en caydırıcı gücü oldu

0

pek bilgim yok ama uzun mesafli silahlar için galiba

0

mesafe olarak kıtadan kıtaya nokta atışı atılan füzeleri kapsamaktadır.

1

kıtalararası balistik füzeler oldukça uzun menzile sahip balistik füzelere verilen addır. kıtalararası balistik füzeler genellikle nükleer savaş başlığı taşımak amacıyla kullanılmaktadırlar. kıtalararası balistik füzelerin menzili 5.500 kilometreden başlamaktadır. menzili 16.000 kilometre olan balistik füzeler de mevcuttur. kıtalararası balistik füzeler 10.000 kilometre uzaklıktaki bir hedefe yaklaşık 30-35 dakika içersinde ulaşabilmektedirler. bu füzelere hedefi vurmadan önce 5000metre/ saniye gibi oldukça cok yüksek bir hıza ulaşabildikleri için hava savunma sistemleri tarafından imha edilmeleri oldukça zordur. abd rusya çin hindistan kuzey kore'nin elinde kıtalararası balistik füze mevcuttur.

0

bir yere firlatildiginda orayı parçalar ve çok uzağa gider

0

fırlatıldığı yerden itibaren yaklaşık olarak 5000 kilometre ve üzerinde menzilli füzelerdir.

0

arkadaşlar savaş çok kötü bir şeydir dünyan var hem dünyamızı kirletiyor hem dostluğumuzu baba balistik size ülkeleri yok etmek için yaratılmış bu icadı gerekmedikçe kullanılmaması abla hiç gereği yoktur bunu ülkeler arası kendi kendilerine çözebilirler bunu bunu türkiye'de 10.01 boş uğraşıyor bu ya

1

kıtalararası balistik füze asgari 5500 km ve daha fazla menzili olan nükleer başlık taşıması amacıyla tasarlanmış balistik füzelerdir.

0

balistik füze genel bir saldırı gücü aslında . gönderilen füzenin çok güçlü ve bir yere odaklandırılmış kimyasal fiziksel biyolojik bir tehdit yöntemi .kıtalalar arası denmesinin nedeni ise menzilin çok fazla olması . çok fazla olduğu yerde güdümlenmesi ve tahrip ettiği alanın büyüklüğü insanlara verebileceği zarar. hiç tasvip etmediğimiz ve dünya üzerinde olmaması gereken saçmalık bütünüdür.

0

kıtalararasi balistik füze çok uzak bir menzil aralığı olan çok güçlü ve tamamıyla otomasyon yoluyla kontrol edilen füzelerdir. balistik adı zaten kumanda edilme özelliğinden gelmektedir bir uçakla yada bir araçla imha edilmesi istenilen yere taşınmaz bilgisayarlar aracılığıyla hedef noktanın koordinatları girilerek füze kendi gider.

0

kitalar arasi baslitik fuzeyi anlatmadan once size biraz silah sistemlerinden ve turkiyedkei silah sistemlerimizden bahsetmek istiyorum.turkiyede aselsan roketsan havelsen gibi bircok kuruslus bulunmaktadir.ozellikle turkiyede en gozde olan aselsen buyuk is ortakliklarina ve silah sistemlerine imza atiyor.kitalar arasi baslitik fuze adindan da anlasildigi uzere kitalara arasi mesafe kat ederek hedefi vuran 10.000. km gibi buyuk mezillere ulasan fuzlere denir.şuan baslica amerika birlesik devletleri rusya ve çin bu silah sistemlerini uretiyor.turkiye daha bunu uretmek icin daha cok calismasi lazim ama bizdede 1000 kilometre gibi bir mesafe gidebilen bora fuzesi mevcuttur.insallah bizlerde bu tur teknoloji harikalarini bir gun uretebiliriz.

1

pek bilgim yok fakat uzun menzilli ve çok zararlı olduğunu biliyorum .

0

tam olarak bilgi sahibi olmasamda aşırı zararlı oldugu için kıtalar arası kullanımın yasaklanması gerekli