0

alttan okuyunuz

bunun üzerine kardeşine kızarak ve kıskanarak bunu kabullenemeyerek onu öldüreceğini söyledi. kabil ise bunun istediği şey olacağını dileğinin ise kendi günahını da yüklenerek cehennemde cezasını çekmesi olduğunu kendisine bu yüzden karşı koymayacağını söyledi. kabil habil i öldürdü. kendine yazık edenlerden oldu denmektedir.

fakat sonra kardeşini ne yapacağını düşünürken allah tarafından yeri eşeleyen bir karga gönderildi eyvah bana şu karga kadar olamadım kardeşimi ne yapacağımı bilemedim diyerek pişman oldu. iş işten geçmişti

bu kıssayı böylece anlatır kur an.

insanoğlunun ilk işlediği cinayettir,

buna göre kabil kompleksi bu tür kıskançlık ve kötü kalplilik vs durumlarını yaşayan kişiler için söylenmekte olabilir diyorum.

0

habil ile kabil hz adem in çocuklarıdır iki oğludur. kabil habil i kıskanarak öldürmüştür.

kur anda anlatılan kıssaya göre kabil kız kardeşini kendisine almak istedi, habil bunun şeriate uymadığını daha sonra doğacak olanlardan almasının uygun olduğunu söyledi. bunun üzerine hangisinin yaptığının dediğinin doğru olduğunu araştırmak üzere allah a kurban adamaya karar verdiler.

kurbanlar mallardan veriliyordu. habil hayvancılıkla uğraştığı için en besili koçlardan birini kurban etmek üzere seçti. kabil ise çiftçilikle uğraşıyordu, en cılız buğday demetini seçti. götürüp dağın başına koydular. daha sonra bakacaklar eğer dağa inen ateş hangisini yakarak alıp götürürse o kabul edilmiş olacak ve haklı olacaktı.

bu şekilde sonra gidip baktıklarında kabil kardeşi habil in koçunun kabul edildiğini gördü. kendi cılız buğday demeti yerinde duruyordu.

0

habil ve kabilin kursta izledigime göre biri surekli iyilik yapıyordu diğeri ise kötülük ve bu habil ile kabil ilk peygamber olan hz ademin couguydu

0

habil ve kabil ilk insan ve ilk peygamber olan hz ademin çocuklarıdır. kabil kompleksi sanırsam habili kıskanarak öldürmesidir.