0

kimya biliminin incelediği konular şunlardır.
kimya disiplinleri, elementler,periyodik tablo, elementlerin yapısı,dünya konuları,ben buradayım biliyorum bu kadar bay bay.

0

kimya maddenin nitelik ve özelliklerini yapısını bileşimimdeki değişiklikler çeşitli şekilde dönüşmesini ayrı ayrı maddelerin birbirine etkisini inceleyen ve elde edilen sonuçları yasalarlambağlayan bilim dalıdır. kimyanın konusu olan madde fiziğinde konusu olmakla birlikte fizikle kimya arasında yöntem değişikliği vardır. fiziğe göre cisimle madde arasında fark yoktur

0

kimya biliminin birçok dalı mevcut. kimya bilimi, maddenin yapıtaşlarını inceleyen bilim dalıdır. ancak her dal için bu geçerli değildir. örnek vermek gerekirse
çekirdek kimyası- kimyanın ışınetkinlik özellikleriyle ilgilenen bir daldır.

0

kimya bilimi maddenin yapıtaşlarıyla ilgilenen bir bilimdir

0

kimya bilimi aslında simyaya dayanır ikiside farklı şeylerdir simya eski zamanlarda milattan önceki yüzyıllarda boya yapımı dediysem yani yüzüne sürülecek boyalardan de beni bir şeyler yapımında yapılırken ilerleyen zamanlarda adı kimya oldu sonra bu bilim ilerlediler ve atom atom altı parçacık insanın oluşumu moleküler birleşme ve benzeri yerlere gitmeye başladı şöyle diyebiliriz kimya moleküllerin nasıl oluştuğunu araştıran bir bilim dalıdır.

0

kimya bir maddenin yapısını inceleyen yapı taşıdır diye biliyorum ancak tam bir bilgiye sahip değilim

0

kimya bilimi moleküllerden oluşur ve maddenin kücük yapı taşını inceler bir cok karışım yapanlarda vardır hatta

0

kimya madde molekül ve hücrenin temel yapıtaşlarını ve birbirleriyle geçirdiği reaksiyonları inceleyen bir bilim dalıdır. fizik biyoloji ve matematik gibi temel bilimler arasında yer alır. bu bilim dalıyla ilgili saha araştırmaları laboratuar ortamında gerçekliştirilir. ayrıca teorik kimya olarak bir alt dalı da vardır. bu alt dalda reaksiyonların hesaplamalar üzerinden olası süreç ve sonuçları hesaplanılmaya çalışılır. hem ülkemizde hem de dünya çapında kimya bilimiyle uğraşmış ve uğraşmakta olan birçok bilim adamı bulunmaktadır. kimya bilimini de kullanarak farklı bilimsel birçok kategori türemiştir zaman içerisinde. her yıl diğer bilim alanlarında olduğu gibi kimya biliminde de önemli araştırma çalışma ve keşiflere imza atan bilim insanlarına prestijli ödüller layık görülmektedir. bunlar en çok bilineni nobel kimya ödülüdür.

0

atom molekul gibi küçük maddeleri inceler ben böyle biliyorum en azından

0

kimyasal tepkimeler, kimyasal ayrışmalar, redüksiyon, inhibitörler, katalizörler, kimyasal elementler.

0

kimya bilimi inceledigi maddrlere gore organik ve inorganik olarak ayrılir.inorganik kimya karbonu içermeyen tüm kimyasal bilişimleri ve cansız varlıkları inceler .organik kimya karbon bağıntılarınin hepsini inceler.kimya aynı zamanda maddenin nitelik ve özelliklerini ,yapısını inceler .adini yunancadaki iksir kelimesinden alir

0

kimya bilimi maddeyi inceleyen bilim dalı olarak bilinir. maddenin üretilmesi, incelenmesi, niteliklerinin arttırılması gibi birçok yönlü araştırmalar yaparlar. temel uğraş alanı tahmin edebileceğiniz gibi maddedir.

0

kimya bilimi her alanla ilişkilidir. her alana faydası veya zararı bulunur.

0

kimya bilimi, maddeleri, o maddelerin özelliklerini, nitelik ve nicelikleri inceler. bir periyodik takvim vardır ve elementler o tabloya göre belirlenip incelenmektedir. avogadro sayısı da kimya bilimiyle ortaya çıkan bir değer olup genel olarak maddeleri ve bu maddelere ilişkin yapıları, elementleri inceleyen bilim dalıdır kimya.

0

kimya bilimi genel olarak maddeleri inceler. maddelerin titreşimlerini, onlar arasındaki etkileşimleri inceler. maddeler arasındaki reaksiyonlarını onların giren ve çıkanlarını inceler. atom ve atom altı tanecikleri ve onların ışımalarını inceler. böyle yazınca çok karmaşık konularmış gibi gelebilir ama aslında zevkli konulara sahiptir kimya. organik kimyayı dışarda tutmak gerekirse ezberden uzak bir deney dünyası oluşturur size. organik kimya haricinde genel olarak tüm elementleri ve bileşikleri görürsünüz. bunlar bin bir zahmetle bulunmuş elementlerdir.

önce aristo'nun zihninden çıkan 4 element fikriyle büyüyen simya. ateş, su, toprak, havadan sonra modern kimyada bu elementler bırakılarak şu anki demir,altın,bakır gibi elementlere geçilir. element gösterimleri ise zaman içinde değişmiştir. önce resim ile başlayan gösterimler sonrasında modern kimyada berzellius gösterimi ile harflere geçer. altın için au, pilatin için pt kullanımı berzellius kullanımıdır.

organik kimyada karbon dünyasının kapısını aralarsınız. karbon atomları canlıların yapıtaşıdır. karbondioksit ve bir kaç istisna hariç olmak üzere karbon bileşiklerinin hepsi organiktir. bir kaç ezberle birlikte o atomlar arasındaki etkileşimleri öğrenirsiniz. bu eğitimden sonra alkole su katılırsa ne olur cevabını verebilirsiniz.

0

madde,maddenin yapısı, maddelerin birbiri ile ilişkisini inceler

0

kimya bilimi gunluk hayatta yasanan tum kimyasal olaylari inceler.

0

kimya:maddenin nitelik ve özelliklerini, yapısını, bileşimindeki değişikleri, çeşitli şekillere dönüşmesini, ayrı ayrı maddelerin birbirine etkisini inceleyen ve elde edilen sonuçları yasalara bağlayan bilim dalıdır. adım eski yunancada iksir, özsu anlamına gelen khiemeia'dan alır. kimya bilimi tarihsel süreç içinde bakır ve kalayı gümüş ve altına çevirmeyi çalışan simya biliminden doğdu. 15 . yüz-yıl da bilimsel bir nitelik kazandı 18. yüzyıldan sonra hızla gelişti 20 . yüzyılda doruk noktasına ulaştı.
kimya konusu olan madde fiziğinde konusu olmakla birlikte fizik kimya inceler
kimya incelendiği maddelere göre ayrılır
kimya bilimi incelediği maddelere göre in organik ve organik kimya olmak üzere iki ana dala ayrılır. isırganın kimyanın inceleme alan içindedir. organik kimya karbon bağlantılarının tümüyle ilgilenir.organik kimyanın uygulama alanı bakımından kimya kendi içinde de alifalitik kimya .aromatik kimya,albümin kimyası, gibi dallara ayrılmıştır. uygulama alan bakımından kimya , a alanı bakımından kimya analitik ,sentetik ve preparatof olmak üzere üç ana dala ayrılır. analitik kimya maddelerinin ya da madde bileşimlerinin ve bilinmeyen maddelerin tanınmasıyla ilgilenir. sentetik kimya karmaşık bağlantıları kimyasal yoldan oluşturmaya çalışır. preparatof kimya ise maddeci içinde bulundu .
bağlantılarından ayırarak elde etmeye çalışır. bu dallanmalarin yani sıra kimya uygulamalarını kimyası ve kurumsal kimya olmak üzere iki ana dalda daha ayrilir

0

element deneyleri ve benzeri olaylar gerçekleşir doğanın güzel ve gerçek yönlerini gösterir ve binada kimya dersleri ve kimya fakültesinde gerçekleşir

0

kimya bilimi, maddenin en küçük yapı birimi olan atomdan başlayarak maddelerin birbiriyle olan ilişkilerini, ha keza doğada bulunan elementlerin fonksiyonlarını, elektronlarını deneylerle inceleyerek kesin bulgulara ulaşmaya çalışmaktır.