0

öncelikle çocuklara sebze ve meyveyi zorla değil güzel ederim en güzel tanıtmam lazım ilk yemeden önce bunu göstermeye ve diye bak bu böyle böyle bir şey çok güzel bir tadına bakarım sizinle o da bakacaklar sizi kırmayacaktın ondan sonra tadını seversin sevmez sevmez zorlama hiç gerek yok sevdiği bir isimleri tüketmesi daha iyi yani zorla yedirmek iyi olacağını sanmıyorum

0

benim çocuğum kabak yemeği yemiyordu makarna yiyordu. düdük makarna alıp kabak yemeğini ezip içine tıkmıştım, zor olmuştu ama hepsini yemişti :))

0

onlarla oyunlar oynayarak sebze ve meyveler üzerinden yapacağınız hikayemsi anlatımlar ile çocukların dikkatini çekmeyi başarabilir ve bu sayede de onlara sebze ve meyveleri kolaylıkla yedirebilirsiniz.

0

öncelikle seveceği hale getirmek önemlidir tabiki ama. bu eğitim çok küçükken başlamalıdır. benim çocuğum yemiyordur diye birşey ben kabul etmiyorum. çocuk yemek seçmez asla. ebeveynler seçtirir. sizin alıştırmanız gerekiyor , ek gıdalara geçildiği süreden itibaren her sebzenin tadına mutlaka bakmalı, tırnak ucu kadar da olsa. çocuklarım herşeyi yer çok şükür.

0

sevecekleri hale getirmek mesela meyveleri püre halina getirip meyveli yoğurt tarzı yedirmek sebzeleri de mesela kabağı mücver olarak yedirtmek kabak yemeğindense mücver daha çekici gelir bence bir çocuğa :)

0

inanın bende bir türlü bunu beceremedim. 12. aya kadar çok güzel yiyordu şimdi ağzına sürmüyor. kabağı çok severdi şimdi ağzından atıyor. çok sık sebze pişer evimizde ama yedirmek mümkün olmuyor. domatesi asla çiğ yemez pişmiş olursada zar zor. ıspanak, taze fasulye ve bezelye dışında adam gibi hiç birşey yediremiyorum. farketmesin diye kek yapıyorum mücver yapıyorum çeşitli yollar deniyorum ama başaramıyorum. sebze çorbasını yiyor o yüzden biraz şanslı sayılırım.et ve tavukta sıkıntı yaşamıyoruz ama balıkta yediremiyorum. bilmiyorum ne olacak halimiz annelik büyük sabır istiyor :)

0

çocuk annesinden babasından ne görürse onu yer. yemiyorsa kek gibi fark edemeyeceği yiyeceklerin içerisine koyabilirsiniz.

0

ilk başta sizin dediginiz sebze meyveyi yedirmek ama ona şart koşun mesela çikolata yiyebilirsin ama bi şartla bu sebzeleri yersen gibisinden emin olun ise yarayacaktır