0

kemal sunal'ın oynadığı en güzel filmi seçmek bana göre çok zor. ilk beş seçelim desek bile zor, o derece yani :)

kemal sunal'ın tatlı dillim filmiyle başlayan oyuculuk kariyerinin ilk dönemini bir kenara bırakırsak başarılarıyla sivrilmeye başladığı yıllardan itibaren hemen hemen her filmi - ve filmde canlandırdığı başrol ile de kendisi- başarılı diyebilirim.

mesela senaryoları ile ön plana çıkan kibar feyzo, zübük, çöpçüler kralı, kapıcılar kralı filmlerinde de oyuncu performansları çok başarılıdır kemal sunal'ın. çok başarılı senaryoya sahip olmayan filmlerde de zaten kendi oyunculuğu ile filmi başarıya ulaştırmıştır bence.

bazı filmlerde yine kendi gibi oldukça başarılı oyuncularla birlikte izleme fırsatı bulduk. bu filmler içersinde bazıları çok güldürür beni. şabanoğlu şaban, tosun paşa, hababam sınıfı serisi, mavi boncuk, köyden indim şehire, süt kardeşler, davaro bu filmlere verilebilecek örneklerden.

ayrıca toplumsal bazı sorunlara değinen filmleri de unutmamak lazım. ben bu filmlerini izlemeyi diğerlerine göre pek seçmesem de kiracı, öğretmen, davacı, gülen adam, yoksul başarılı filmlerdir.

ben sadece aklıma gelen banzı filmlerini yazabildim buraya. ama sayabileceğim çok film var inanın. 100 numaralı adam, korkusuz korkak, üçkağıtçı, tokatçı, inek şaban, atla gel şaban, orta direk şaban, ibo ile güllüşah filmlerini söylemeden geçemiycem :)

0

en güzel filmi zübük tiplemesinde ki filmidir