0

thomas stanley holland 1 ekim 1996’da ingiltere’de dünyaya gelmiştir. çocukluğunda dans etmeye başlayan ünlü oyuncu, wimbledon’daki nifty feet dance school’da eğitim almıştır. ünlü oyuncunun yeteneği ilk olarak koreograf lynne page tarafından fark edilmiştir.
eğitimini donhead preparatory school’da tamamlayan tom holland, daha sonra wimbledon koleji’ne gitmiş ve brit sahne sanatları ve teknolojisi yüksekokulu’nda eğitim almıştır.
oyunculuk kariyerine 2008 yılında billy elliot / michael karakterine hayat verdiği müzikal billy elliot ile başlayan tom holland, 2010 yılına kadar müzikal karaktere hayat vermiş, 2012’de lucas bennett olarak kıyamet günü filmi ile beyazperdede boy göstermiştir. filmdeki rolüyle 2012’de hollywood film ödülleri ve st. louis film eleştirmenleri derneği ödülünü kazanan tom holland, daha sonra the heart of the sea (2015) ve a monster calls (2016) da dahil olmak üzere birçok filmde yer almıştır.
2016’da marvel cinematic universe’de peter parker / spider-man karakterini canlandırmaya başlayan sevilen sanatçı, spider-man olarak önce captain america’da ortaya çıktı. filmdeki performansı nedeniyle eleştirmenlerden övgü alan tom holland, 2017’de kaptan amerika: kahramanlar savaşı filminde de yeniden aynı rol ile izleyenlerin karşısına çıktı. 2017’de ise spider-man: homecoming filminde rol alan genç oyuncu, karakterle özdeşleşmesi nedeniyle büyük övgüler aldı ve oyunculukta yeni olmasına rağmen geleceğin yıldızı olarak değerlendirildi.
tom holland henüz 21 yaşında olmasına rağmen 2018 ve 2019’da vizyona girecek olan birçok filmde rol alacağı kesinleşmiştir. tom holland’ın rol alacağı filmler arasında spiderman devam filmi de bulunmaktadır