0

"en yaygın dil" ünvanını elinde bulunduruyor, çince yine tahmin edileceği gibi çin in kalabalık nüfusundan dolayı ve ispanyolca da tarihten gelen özelliklerinden dolayı bir çok ülkede konuşulmakta olup bu kategoridedir.

0

dünyada en çok konuşulan diller ingilizce, ispanyolca çince dir. inglizce belki birinci sırayı çekmese de bilindiği gibi dünya üzerinde

0

dünyada en çok konuşulan dil ispanyolacadır.ing.beynelmilel dil olduğu için çok ulke vatandaşları bilir

0

güney amerikayı düşündüğümüzde ispanyolca da dünya üzerinde az konuşulmayan bir dildir

0

dunya da en cok konusulan dillerden bir tanesi;ingilizce dir.

0

dünya üzerinde en çok konuşulan dil uzun zamandır ingilizcedir. hem konuşan kişi sayısı açısından hem de dünya üzerinde çok farklı coğrafyalarda konuşulması açısından en çok kullanılan dildir.
en çok kişinin konuştuğu bir diğel dil ispanyolcadır. evet, ispanyolcanın da dünya üzerinde yaygın olarak konuşulduğu birçok ülke vardır. bunda ispanyanın eski bir sömürgeci ülke olmasının etkisi vardır. yine bu etkiye sahip bir başka çok konuşulan dil fransızcadır. fransa da özellikle 19. yüzyıldan itibaren başta kuzey afrika olmak üzere birçok sömürgeye sahip olmuştur. buralarda fransız kültürü oldukça yayılma alanı bulmuştur. bu arada portekizceyi de atlamamak lazım. portekizce de bugün hala birçok güney ve orta amerika ülkesinde oldukça sık kullanılmaktadır. brezilyanın resmi dili yanlış hatırlamıyorsam portekizcedir.

dünya üzerinde en çok konuşulan bir başka dil de çincedir. çinceye ayrı bir paragraf açmak isteyişimin nedeni, dilin çinliler dışında hemen hemen kimse tarafından kullanılmamasıdır. çincenin dünya üzerinde en çok konuşulan diller arasında oluşunun nedeni çin halk cumhuriyetinin oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olmasıdır. bir milyarın üzerinde nüfusa sahip olan bir ülkeden bahsediyorsak haliyle orada konuşulan dil, dünya üzerinde en çok konuşulan diller arasında gelir zaten. nüfus bakımından oldukça kalabalık bir başka ülke hindistandır. fakat hindistanda yerel halkın kullandığı birçok farklı dil mevcuttur. o yüzden çince konuşan sayısı ile mukayese etmek mantıksız olur. ama yine de bu durum. hatırı sayılır sayıda insanın hintçe konuştuğu gerçeğini değiştirmez.

son olarak arapçayı da eklemek istiyorum. arapçanın konuşulduğu coğrafyaya değişiklik gösterdiği bilinse de özellikle ortadoğuda çok sayıda insanın konuştuğu bir dildir.

0

ingilizce toplum nezdinde olabilir ama almancanın is ortamlarındaki ağırlığı bence hiç yadsınamaz. belki gelecek almancada dır.

0

ingilizce ve fransızca diye düşünüyorum dünya genelinde bir dil çünkü hem birde bukadar önemli bir dil olmasa liselerde okullarada dersleri verilmez diye düşünüyorum