0

kilavuzluk etmek demek;bir konuda yol gosteren konumunda bulunmak demektir.

0

genel anlamda bilgilendirme ve yol gösterme anlamı taşır.
ama bu konu değişik şekilde anlamdırılır baktığımızda bi makina aldığımızda içinde bi kullanma kılavuzu çıkıyor nasıl kullanmak gerektiğine dair eğer kılavuz olmasa nasıl çalışır,nasıl kullanılır bilinmediği için makina tez zamanda bozulur ama kılavuz olduğunda ise makina çabuk bi şekilde bozulmadan çalışır.
yine bir öğrenci düşanarsek öğrencinin nasıl çalışması gerektiğini,nasıl program yapması gerektiğini ve kaç saat ne kadar çalışması gerektiğini birileri yani bir kılavuz göstermeli ve yine öğrenci sınavı kazanırsa ondan sonra nasıl nerede okuması gerektiğini ve hangi bölümleri seçeceğini ve gelecekte nasıl bir plan yapması gerektiğini bir kılavuzla yapar.
yine insanlara da umumi bir kılavuz gereklidir çünkü insan bu dünyaya nereden geldiğini nereye geçtiğini bu dünyada ne işimiz olduğunu bize gösterecek bir kılavuz olması gerekli yoksa vazifemiz nedir? ne işimiz var bu karanlıkla dünyada bize yol gösterecek bir kılavuz lazım yoksa bu karanlık, karmaşık dünyada nasıl yaşayacağımızı gösteren biri lazım bu dünyadan gittikten sonra da nasıl olacak, ne yapacağız , nasıl yaşayacağız,kabirde nasıl yaşayacağız bize bir kılavuz olması lazım bu hz muhammed (sas)'dır.

0

kılavuzluk etmek bir kişiye yol göstermek anlamında kullanılan bir deyimdir birine gideceği yolu tarif eden kimseye kılavuz denir birine yapacağı işi tarif eden kimseye de kılavuz denir

0

bir geminin bir limana yanaşma öncesinde o bölgenin veya limanın pilotu(kılavuz kaptanı) gemiye gelir ve limana yanaşma işlemini gerçekleştirmek üzere gemiye kılavuzluk eder.

0

bir kişiye, bir işe, bir duruma öncülük etmek, yardımcı olmak durumuna kılavuzluk etmek denir.