0

bence kim akil etmisse iyiki etmis yani bir nevi yardim oluyor yeni evlenenlere. guzel bence mantikli ;)

0

taki takmak eski bir grlenek... yeni evlenen cifte ysrdimvi olabilmek baabinda yapilan bir cesit yardimlasmadir. ama gunumuzde artik para gelecek diye dugun yapilir oldu.

0

takı takmak cok eski gelenegimizdir yeni evlenenlere yardım amaçlı cok yararlıdır

0

takı takmak düğünlerde bir gelenek. tüm düğünlerde takı törenleri mutlaka oluyor. takı törenlerinin amacı sadece bir şeyler takmak değil. kimin ne taktığını da belirlemek amacını da taşıyor. bu yüzden takı törenleri önem taşıyor.

0

düğünlerde takı takmanın asıl amacı bu gelenek ortaya çıktığından beri, düğün sahibine maddi açıdan bir rahatlık sağlayarak düğünü eksiksiz ve borçsuz yapmasına konukomşu olarak mahalli bir kültürün etkisiyle yardımlaşarak ona düğün sahibine destek olmaktır. gün geçtikçe bu sistem değişti ve herkes taktığı takının peşine düşmeye başladı. gelinler için gösteriş alanına döndü. gelin ve damat arasında tartışma çıkmasına sebep olacak kadar ciddi sorunlara sebep olmaya başlamıştır takı konusu. artık gösterişe düşkün bir hale geldiğimiz için beklenti haline geldi takı.

0

düğünlerdeki takı töreni gelinle damatın en çok mutlu olduğu andır diye düşünüyorum.tüm oyun havaları boyunca bukadar borcu nasıl edicez düşüncesi takı röreni sorasında tahatlamayla beraber mutluluğa dönüştürüyor.gelenek olarak ve evelenelere yaedım olarak güzel bir olay