1

kitaplar mı? tecrübe mi? vallahi kitap okumak insanın tamam ufkunu açar, bilgilenirsiniz, hayata bakış açınızı da etkileyebilir ama insana lazım olan şey bu hayatın içinde tecrübedir.
tecrübelerimizden dersler çıkararak, yarınlarda karşımıza çıkacak olan şeylere karşı daha tedbirli davranabiliriz.

0

teoride kitaplar on numara yol gösterici hayat kurtarıcı gibi görünür fakat pratik söz konusu olunca işler biraz karışır. hayata dair olaylara çözümler şahsi fikirleri barındırır. tıpatıp kitaplarla yaşamak imkansız kitaplardan alınan bilgiler hayata geçirilmeli kendi fikirlerimiz ile birlikte harmanlanıp yeni kararlar damıtılmalıdır. işte buna tecrübe denir. kitaplarla tecrübe arasındaki ilişki burada başlar. olaylar yaşananlar, kitaplardan edinilen bilgiler ışığında incelenip yeni yollar çizilir. kitaplar tecrübeleri güzelleştirirler. çok okumak insanda anlayış, muhakeme, empati yeteneğini geliştirir. kelime hazinesini geliştirip hızlı düşünmeye de sevk edeceği için olaylar karşısında daha mantıklı kararlar vermeye yardımcı olur kültür seviyesini arttırır. bu yüzden kitaplar tecrübelerimizi güzelleştirir diyebiliriz. tecrübe insanın başına her türlü her yaşantıdan izdüşüm olarak gelir zaten. okumayı elden bırakmayalım diyorum. ne demişler insanlar gider siz kitapları sevin.

0

elbette tecrübe hayatta yaşadığınız ilginç şeyleri unutmazsınız ama kitapları kısa bir süre sonra unutabilirsiniz

0

tabiki tecrübe.... ne kadar kitaplardan okursan oku, tecrübenin yerini hiçbirşey tutmaz. :) zaten iş piyasasında öncelik olarak tecrübelilerin işe alınması durumu özetler. :)