0

türkiye'de akdeniz karadeniz iç anadolu doğu anadolu güneydoğu anadolu ege ve marmara bölgesi olmak üzere toplam 7 coğrafi bölge vardır.

0

türkiye'nin coğrafi bölge sayısı yedidir. marmara, ege, akdeniz, iç anadolu, karadeniz, doğu anadolu ve güneydoğu anadolu. en fazla ile sahip bölge ise karadeniz'dir.

0

türkiye'de 7 coğrafi bölge bulunmaktadır. bunlar marmara bölgesi ege bölgesi akdeniz bölgesi iç anadolu bölgesi karadeniz bölgesi doğu anadolu bölgesi güneydoğu anadolu bölgesidir.

0

ülkemiz 7 coğrafi bölgeye ayrılmıştır bunlar: karadeniz bölgesi, doğu anadolu bölgesi, ege bölgesi, akdeniz bölgesi, iç anadolu bölgesi, güneydoğu anadolu bölgesi ve marmara bölgesi dir.

0

türkiye'nin yedi tane coğrafi bölgesi vardır. bunlar:
-akdeniz bölgesi
-karadeniz bölgesi
-iç anadolu bölgesi
-güneydoğu anadolu bölgesi
-doğu anadolu bölgesi
-marmara bölgesi
-ege bölgesi
marmara bölgesi yüz ölçümü olarak en küçük bölgedir. doğu anadolu bölgesi ise yüz ölçümü olarak en büyük bölgedir.

0

türkiye de bilinenin aksine 7 coğrafi bölge değil 12 coğrafi bölge vardır. şuan televizyonda hava durumu sunumunda kullanılan 7 coğrafi bölge sunumu kolaylaştırdığı için kullanılır. coğrafi bilgi olarak ve resmiyette 2002 yılında kabul edilen nuts coğrafi bölge sımıflandırmasına göre türkiye 12 coğrafi bölgeye ayrılmıştır. bundaki amaç hem sınırları daha net bir şekilde ayırmak ve öğrenilmesini kolaylaştırmak. buna göre karadeniz bölgesi üç coğrafi bölgeye ayrılarak batı karadeniz, orta karadeniz ve doğu karadeniz olarak üç coğrafi bölgeye ayrılmıştır. marmara bölgesi batı marmara, istanbul ve doğu marmara olarak üç bölgeye ayrılmıştır. iç anadolu bölgesi orta anadolu ve batı anadolu olarak ikiye ayrılmıştır. doğu anadolu bölgesi ise kuzey doğu anadolu bölgesi ve ortadoğu anadolu bölgesi olarak ikiye ayrılmıştır. bundaki amaç bölgesel ve ulusal kalkınmayı teşvik etmek bölgeler arasındaki ekonomik farkı ortadan kaldırarak topyekun gelişmeyi sağlamaktır.

0

türkiye cumhuriyeti totalde yedi rakam ile 7 bölgeden oluşmaktadır.her bölgenin endemik ve ekolojik olarak farklı özellikleri vardır bu bölgeler hem sınır komşuları hem denizlere bağı olarak genelde farklılık gösterirler kültürel olarak.
marmara
ege
iç anadolu
akdeniz
karadeniz
doğu anadolu
güneydoğu anadolu olarak sıralanabilir

0

türkiye'de 7 tane coğrafi bölge vardır. bunlar:
akdeniz
karadeniz
marmara
iç anadolu
doğu anadolu
güneydoğu anadolu
ege

0

türkiyede toplamda 7 tane coğrafi bölge vardır
bu bölgelerin isimleri:
* marmara bölgesi
* ege bölgesi
* akdeniz bölgesi
* karadeniz bölgesi
* iç anadolu bölgesi
* doğu anadolu bölgesi
* güneydoğu anadolu bölgesi

0

akdeniz
karadeniz
ege
marmara
iç anadolu
doğu anadolu
güneydoğu anadolu olmak üzere yedi tanedir.

0

akdeniz karadeniz ege bölgesi iç anadolu bölgesi doğu anadolu ve güneydoğu anadolu bölgesi marmara bölgesi olmak üzere 7 tane bölge bulunmaktadır

0

türkiyede toplam 7 adet coğrafi bölge vardır