1

atalarımız ayrıca acele işe şeytan karışır derler. bir işi hemen yani aceleyle yapmak o ilin yarım kalmasına ya da yapılmamasına neden olabilir. mümkün olduğunca işi olması gerektiği ölçüde yapınız. ne yavaş ne de hızlı. acele ile kalkmayınız ve acele ile işe koyulmayınız. mümkün olduğunca işi serinkanlılıkla halledebilirsiniz. tavşan ile kablumbağa hikayesini anlatayım size. bir gün her iki hayvan iddiaya tutuşur. tavşan der ben senden daha hızlıyım, kamlumbapa da hayır benden senden daha hızlıyım der ve tavşan kahkaha atar. her ikisi de hadi gel bunu test eselim der. bir yarış yapmaya karar verirler. başlarlar yarışa. kablumbağa ağır adımlarla yavaş yavaş yarışa başlar. tavşan ise bir hızla koşmaya başlar. dere tepe düz dinlemez olağanca hızla koşmaya başlar. bir süre sonra tavşan çok yorulur. aslında yarışı bitirmeyede az kalmıştır. ama tavşanın artık bırakın koşmaya yürümeye takatı kalmamıştır. oracıkta dinlenmeye koyulmuştur. koyulmuştur ama o yorgunlukla tavşan uyuyakalmıştır. ağır adımlarla ileriden gelen kablumbağa tavşanın yanından yine ağır adımlarla geçerek gitmiştir. ve yarışı kablumbağa kazanmıştır. tavşan uyandığında eyvah çeker ama iş işten geçmiştir. uyuya kalan tavşan yarışı kaybetmiştir. acele etmenin ve hırsın kurbanı olmuştur. bu olay hepimize ders olsun.

0

mümkün oldukça hareketlerimde ve düşünce konusunda aceleye kapılmayıp yavaş düşünerek tedbirli davranmamız gerektiğini söylemektedir atasözümüz.

0

işini hızlı hızlı yapmak isteyip o işin başarısız sonuçlanması sonucunda genellikle bu söz kullanılır. acele bir iş yapınca genellikle o işi elimize yüzümüze bulaştırıp başarısız oluruz.

0

hangi işe başlarsak acele edersek hata yapabiliriz işimiz kolay bitmez elimizde kalır

0

mesela bir şey yaparken bile acele ile yaptığımız da o iş yarım yamalak olur ve pek fazla bize bir hayır getirmez ya da ikinci bir kullanım sağlamaz.
o yüzden acele ile yürüyen yolda kalır derken de bunu kast etmek istemiştir.

0

işini hızla bitirmeye çalışan hata yapmaya müsaittir. muhakkak önemli olan bir şeyi unutur. aksiliklere karşı hazırlıksız yakalanacağından yapmak istediğini yapamadan hüsrana uğrar benim anladığım bu.