0

yıldızlar hava güzelse gece görünürler genelde sönmemiş göktaşlarından oluşurlar karanlıkta parlarlar gündüz görünmezler

0

yıldızların doğumu ve ölumunu tam olarak anlaşıldıgı söylenemez ancak günumumuzde evrenxe olusmakta olan gözlemlenmesi ve kurumsal hesplar yildiz olusumunu anlamamiza yardimci oluyor

0

gök yüzüne gece baktığımızda görebildiğimiz yıldızlar, uzay boşluğunda bulunan çeşitli gazların basınç ve sıcaklık ile birleşip çökmesi sonucu oluşur. yapılan araştırmalara göre devasa boyutta yıldızların olduğu soylenmektedir. icerisine milyonlarca dünya'nın sığabileceği boyutta olan devasa yıldızlar. günümüzde hala kaç tane yıldız olduğu bilinmemektedir. yıldızlar zamanla genişlemeye ve ısınmaya başlar. hacmi artan yıldızın çekim kuvveti artar ve yoğunluğuda artmaya devam eder. yıldız bu genişlemenin getirdiği ısı ile milyonlarca dereceye ulaşarak patlar. patlama sonucu oluşan gazlar uzun süre sonra tekrardan birleşerek yeni bir yıldızı meydana getirecektir.

0

patlama sonucu oluşurlar ve yavaş yavaş daha küçük parçalara ayrılarak yok olurlar.

0

uzaydaki patlamalar sonucunda olusumlari gerceklesen yildizlarin belli bir omurleri vardir. bu ömür de ne kadar buyuk bir enerji ile kopmasina bagli olaraka degisir. hani nasil bir topa ne kadar buyuk bir guc ile vurursak o kadar uzaga gider... yildizlar da koptuklari yerden ne kadar buyuk bir guc ile koparlarsa o kadar ömur sürerler. sonra aslinda kaybolmuyorlar. uzay boslugunda yer degistiriyorlar. belki isiklarini kaybediyorlar ama kaybolmuyorlar. baska bir gezegene dusup orda kaliyorlar. orda baska bir sekilde yasiyorlar. sadece artik bir yildiz olmamis oluyorlar. ayni hayat gibi bizim gibi...

0

patlama sonucu oluşurlar ve birden bire kaybolabilirler

0

allahın belirlemiş olduğu düzen içinde doğarlar ve ölürler.

0

yıldızlarda bir gök taşıdır.meteordur.buyuk taslardan kopan kucuk parcalar yıldızları olusturur.daha sonra bunlar uzaydakı boslukta dolasırlar ve gunesın cekımıyle hareket ederler bunada yıldız kayması denır. yıldızların kaymasıylada uzaydakı surtunmeden dolayı yanarlar ve parcalanarak ölürler.

0

yıldızlar patlama sonucu meydana gelen bir olaydır.yıldız bir anda dogar ve kaybolabilir.bazen yıldızlar kayar ve bizde bu yıldız kayarken faydalanarak bizde dilek hakkımıź vardır.bizde yıldız kayarken dilek tutarız.tutulan dilekler kabul ediliyor mu bilmiyoruz.tutulan dilek hakkımız yerine getirilseydi çok muhteşem olurdu.

0

patlama sonucu meydana gelir yani doğar renk değiştirerek patlama sonucu ölürler

0

çocuk eğitimi mi anne baba eğitimi mi?
prof.dr. harun avcı
çocuğunuz öfkeyle karşınıza dikiliyor ve size meydan okuyor mu? onun nereye gittiğini bilmiyor, meraktan çatlıyorsunuz ve gelince de size hiçbir şey söylemek istemiyor mu? evde hiçbir şey yapmak zorunda olmadığını, doğmayı kendisinin istemediğini ve bu sebepten sizin ona bakmakla yükümlü olduğunuzu söylüyor mu? inanç ve değerleriniz çocuğunuzun inanç ve değerleriyle çatışıyor mu? isteklerini yerine getirmediğinizden şikâyet ediyor mu? bu soruların hepsine "hayır" cevabı verecek anne-babaların sayısı çok azdır. çünkü her çocuğun çeşitli istekleri olur, davranışla ilgili veya hissî problemleri bulunabilir. meselâ, arkadaşı veya kardeşiyle iyi geçinemez, sürekli yeni eşya veya giyim ister, okul ve ödevler sıkıcı gelir, sizin uygun görmediğiniz kişilerle arkadaşlık eder; hattâ yatma kalkma saati, yemesi, odasını düzenlemesi, hafta sonu ve boş zamanını nasıl değerlendireceği konularında anne-babasıyla anlaşamaz.
bu tip problemler karşısında siz, ona emirler vererek yönlendirmeye mi çalışıyorsunuz? uyarıp gözdağı mı veriyorsunuz? yoksa nasihat edip, nutuk çekip, çözüm teklifleri sunup, ahlâk dersi mi veriyorsunuz? ya da yargılıyor, suçluyor, tenkit ediyor ve aynı düşüncede olmadığınızı mı söylüyorsunuz? veya ad takarak, alay ederek utandırıyor musunuz? yoksa aynı düşüncede olduğunuzu belirtmeyi, övmeyi, her yaptığını desteklemeyi ve güven vermeye çalışmayı mı tercih ediyorsunuz? veya onun davranış ve düşüncelerini analiz edip yüzüne karşı yorumlar mı yapıyorsunuz? ya da onu oyalıyor, konuyu saptırıyor, sorular sorarak anlatmak istediklerini mi sınırlıyorsunuz?
bu soruların en azından bazılarına "evet" demek ebeveynlere ters gelmez. oysa bunlar anne-baba ile çocuk arasında iletişim kurulmasını engeller. emir ve yönlendirme, çocuğa duygularının ve ihtiyaçlarının önemli olmadığını anlatır. o hâliyle kabullenilmediğini iletir. bu ise çocuğu kırar, kızdırır ve düşmanca hareketlere sebep olur. gözdağı vermek, çocuğu korkak yapar ve küstürür. yerli yersiz ahlâk dersi verilen çocukta suçluluk duygusu uyanabilir. hep nasihat etmek ve çözüm teklif etmek, çocuk için, "anne-babam benim çözüm bulma kabiliyetimin olmadığını düşünüyor" anlamına gelir. böylece çocuk düşünmeye değil, anne-babasına bağımlı kalmaya yönelir ve aşağılık duygusuna kapılabilir. çocuklar nutuk dinlemeyi de, hatalarının yüzlerine vurulmasını da sevmezler. bunlar ona, onu küçük gördüğümüz, yetersiz bulduğumuz düşüncesini verir. yargılamak, eleştirmek ve suçlamak, çocuklara kendisini yetersiz, aptal, değersiz hissettirir. tenkit, çocuklarda sevilmedikleri duygusunu uyandırır. ad takmak, alay etmek ve utandırmak, çocukların kişiliği üzerinde olumsuz etki yapar. söylenenin tersini yapıp kendisini haklı çıkarmaya çalışabilir. oyalamak ve konuyu saptırmak, onunla ilgilenmediğimiz, saygı duymadığımız ya da reddettiğimiz zannını uyandırır. aşırı iltifat da çocuklar üzerinde olumsuz tesire sahiptir. sürekli övülen çocuklar övülmediklerinde

0

tamam yarın bu gün bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar

0

patlama sonucu oluşan yıldızlar başka bir patlama sonucunda yok olurlar

0

big bang teorisine göre yıldızlar da bir gaz bulutundan oluşmuşlardır. gezegende beyaz parlayan yıldızlar genç, sürekli yanıp sönen yıldızlar ise yaşlı yıldızlardır. gökyüzünün yaş anlayışı binlerce yıl yaşayan bir yıldız gençtir. milyonlarca yıl yıldız ise yaşlıdır. dünya gibi yıldızlarda büyük patlamanın ardından oluşmuş toz bulutlarıdır.

0

bir patlama sonuxu doğan yıldızlar bir kayma sonucunda yok olurlar

0

yıldızlar patlayarak doğar patlayarak ölür

1

yıldızlar gaz ve toz bultlarından oluşan ışık savmayan bir pezegendir kuyruklu yıldız ise (halley ) 75 yılda dünyanın etrafından geçen gaz ve toz bulutundan oluşan ışık saçan ama gezengen olmayan bir yıldız türüdür.

0

yıldızlar mölekuler hidrojen ve diğer basit birleşenlerin olşturduğu gaz bulutlarla ortaya cıkarlar
nükler çekirdekteki patlayşım onları yok eder

0

moleküler hidrojen,karbonmonoksit ve diğer basit bileşenlerin oluşturduğu gaz bulutlarının içindeki galaktik bebek beşiklerinde doğarlar. yaşamaya başladıklarında birkaç küçük partikülden ibarettir.
bulutsunun içinde kümeler oluşur.kümelerin kütle çekimi daha fazla olduğundan daha küçük gaz kütlelerini kendine doğru çekerler. kümeden ne kadar madde toplanırsa kümenin merkezi o kadar yoğunlaşır. gittikçe daha çok gaz çeker ve ısınır. yeterince ısındığında nükleer füzyon oluşur. merkeze doğru büyük basınç uygular. helyum ve enerji açığa çıkar. böylece yıldızın merkezi oluşur.sürecin sonunda beyaz cüce yıldız,kara cüce yıldıza dönüşür.uzayda fark edilmeleri oldukça zordur.süpernova patlaması ile son bulur.böylece kara delik oluşur.

0

arkadaşlar yıldızlar doğmaz ve ölmez yıldızlar her zaman yerindedir.
bazen yer değiştirirler ama her zaman varlar.
yıldızlar beyaz olduğu için gündüz gorunmezler.
ama akşamları prildarlar çünkü akşamları çok karanlık olduğu için yıldızlar çok iyi görünür.