3

bilinen en büyük kara deliğin ismi nedir?

Evrenin canavarlarını bir araştır gel. Sonra bizi aydınlat.

96 cevap
0

sağlikli bir evliliğin yolu dinlemekten geçer

ikili ilişkilerde duygularımızı, düşüncelerimizi ve isteklerimizi ifade etmek iletişimin sadece bir yanını oluşturur. diğer yanı ise; dinlemek ve anlamaktır. taraflardan biri bir şey istediğinde, bir rahatsızlık hissettiğinde ya da duygu ve düşüncelerinden bahsetmek istediğinde iletişim kurmak ister. ve iletişim kurmak istediğinde de; iletmek istediği şeyi en iyi ifade edecek yola başvurur. bu yol sözlü ya da sözsüz olabilir. karşı taraf bu mesajı aldığında, bunu deşifre edip yorumlayarak anlamaya çalışır. etkili iletişimin başlangıcı ise; mesajı alan kişinin, gönderenin ne demek istediğini tam olarak kavramasıyla başlar.

konuşmacıdan kaynaklanan sorunlar
• sesini fazla alçak bir tonda kullanması.
• gereksiz detaylarla konuyu anlaşılması güç kılması.
• konuşma esnasında ana konudan sapmak ya da neden bahsettiğini unutmak.
• vücut dili ya da sözsüz mimik gibi davranışların, sözlerle ifade edilen mesajla çatışması ya da çelişmesi. örneğin; kızgınlık dışa vurulmaya çalışılırken gülümsenmesi gibi.
• diğer kişinin mesajı nasıl algıladığına ya da nasıl tepki vereceğine aşırı önem vermek.
• söylemek istediğini ifade ederken çok kendine özel ya da farklı bir metot kullanmak.

dinleyiciden kaynaklanan sorunlar
• kafası meşgul olup dinlememek.
• karşı tarafın söylediklerini kendi kafanızda çürüterek kendi kendinizi dinlemeniz.
• konu hakkında kendi kişisel görüşlerinizi dinlemeniz.
• konuşmacı ya da mesajı yargılamanız.
• anlamadığınız zaman konuşmadan ne demek istediğini açıklamasını istememeniz.

karsınızdakini dinlerken kullanabileceğiniz ipuçları
• mesajdan anladığınızı ifade ederken kendi kelimelerinizi kullanın. eşinizin kullandığı kelimeleri aynen tekrarlamak hem onu sinirlendirebilir hem de anlamak istediği şeyi anladığınızın tam kanıtı değildir.
• üzerinde konuştuğunuz konuya bağlı olarak, konular hakkındaki olguları, düşünce ve inançlarınızı, duygularınızı, ihtiyaç ve isteklerinizi, umut ve beklentilerinizi kelimelerle açıkça ifade edin.
• eşinize cevap verirken sadece kelimelerin anlamlarına değil; bunun ötesini; yani kelimelerin ardındaki duyguları anlamaya çalışın. kelimelerin sözlük anlamları, eşinizin anlatmak istediklerini tam olarak anlatmaz.
• eşinizin söylediği her şeye anında cevap yapıştırmayı bir kenara bırakın. kendisi soru sorar şekilde konuşsa bile, bazı insanlar kendileri için cevap ararken böyle bir yöntem izlerler. oysa bir cevap duyma arzusunda değildirler.
• aktif olarak dinlemeyi zamanında bırakın. aktif dineleme; karşınızdakinin ne demeye çalıştığını anlamak için çaba göstermeyi gerektirir. söylediklerini duygu ve düşünceleriyle birlikte dinleyip, söylediklerini kendi anladığınız şekilde ifade ederek, dinlerken ayni zamanda da doğrulama yaparsınız. işte mesajı anladığınızı düşündüğünüz zaman kendi mesajınızla karşılık vermeniz uygun olabilir.aktif dinlemeyi kendi duygularınızı saklamak için kullanmayın.
• eğer kafanız karıştıysa ya da anlamıyorsanız, o zaman

1

bilinen en büyük kara delik dünya'nında içinde bulunduğu samanyolu galaksisinden 220 milyon ışık yılı uzaklıktaki cid-947 galaksisinin merkezindedir

0

mariana çukuru şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük büyük çukurdur büyük okyanusta dir tabi bu dünya için gecerli ancak bide daha keşfedilmemiş ler var bir yerde okumuştum mariana çukurunun en derin noktasında nesli tükenmiş olan megaledon yaşıyormuş ama bu bir söylenti bende inanmadım ama görmediğimiz için olabilir

0

mariiroana gibi bisey benim bilgim kadarıla bu

0

delik mariuanadır en büyüğü söylentilere göre daha büyüğü vardır ama keşfedilmemiştir

0

mariuana çukuru baya büyüktür hatta en büyüğü

0

gökbilimcilerin kozmik canavar diye nitelendirdiği içinde samanyolu ve galaksilerin bulunduğu en büyük kara deliğin ismi kuasar'dır.
çevresinde büyük bir miktarda gaz sıkışması ile parlak bir görünüme sahip kuasar gökyüzünün derinliklerinde karanlığı aydınlatan bir ışık gibidir.

0

evrende insanlar çok fazla keşif yapamamakla birlikte bilinen en büyük karadelik m87 olarak resmiyete geçirilmiştir.

0

bana göre samanyolu galaksi'si olabilir. bir yerde öyle okuduğumu hatırlıyorum.

0

en buyük kara deliği mi ?buyuk ıhtimal daha keşfedilmemiştir

0

coğrafya derslerinden ve filmlere konu olan büyük mariana çukuru

0

bilinen en büyük kara delik denince benim aklıma uzayda oluşan kara deliklerle geldi ama bazı arkadaşlara karadaki delik diye cevap vermişler çok acayip öyle olsa en derin çukur nedir filan diye sorulurdu sanırım o yüzden kara deliği açıklayacağım.kara delikler bilindiği üzere yapılan araştırmalara göre büyük bir çekim kuvvetine sahip bütün maddeleri yutan ışığı emen zamanı kavramını değiştirebilen muazzam oluşumlardır.kara deliğe yaklaştıkça zaman dünyaya göre aşırı derecede azalır.kara delikte geçirilen 1 dk dünyada 1 yıla bile denk gelebiliyor.kara deliğe girince hangi boyuta geçiliyor henüz bunum cevabı yok.bu kara delikler araştırmacılar çeşitli isimler koyuyorlar bilinen kabul edilen en büyük kara delik bildiğim kadarıyla m87 adındadır.bir gün bilim karadeniz’lerin gizemini keşfedip hangi boyuta geçildiğini çözebilirse yeni bir çağ başlayacaktır.

0

ben marina çukurunu biliyorum ama herkes m87 diyor ben neden bilmiyorum orayı çok araştırma yapmama rağmen

0

dünya da ki en büyük kara delik mariuna çukurudur.

1

mariana çukurudur mariana çukurunun derinliği tam 11.587 km ve everst dağını çevirip içine koyarsak 3 everst dağğı gibi dağ koymamız gerekir ve mariana çukuru atlantik okyanusunun tam ortasında bulunr ve söylentilere göre titanik te orada batmıştır.

1

yeryüzündeki mariuana diye bilirim gezegen dışında ise milyonlarca büyüklükte kara delikler vardır

0

mariana cukuru 11bin km dir ve denizin ortasinda bulunur

0

en büyük kara deliğe kausar adı veriliyor diye biliyorum milyarlarca yıl ve uzaklıkta olduğu söyleniyor ne kadar doğru ne kadar yanlış tam olarak bir bilgim yok

0

bunun hakkında çokca söylem var fakat bana göre m87 dir :)

0

kausar adı veriliyor en büyük kara deliktir. galaksilerin merkesinde bu kara delik bulunuyor.