0

meşhur lev tolstoyun eseridir.aynı zamanda kendisi hayali bir karakter olup severek okuduğum romanlardan biridir.

0

anna karenina tolstoy un ünlü bir eseridir, liseden beri okumayı düşündüğüm ama hala okuyamadığım bir eser

1

anna karenina tolstoyun klasikleşmiş romanlarından biridir. kitapta onlarca karakter ve değişik ilişkiler yumağı vardır. bu yönüyle brezilya dizilerine benzer. büyük yazarın betimlemeleri burada da çok iyidir. bir doğumu anlatmıştır ki erkek okuyucular bile neredeyse doğum sancısını duydukları şeklinde yorumda bulunabilmiştir.

kitaptaki kahramanlardan levin tolstoyun gerçek hayattaki kendi yaşantısını ve ruh halini yansıtmaktadır. levinin romanda veremden ölen kardeşi de tolstoyun kardeşini simgeler ki o da veremden ölmüştür. ölümünü gören tolstoyun ruhunda derin izler bıraktığı barizdir.

levinin ağzındankendi hayat görüşünü, dini inancını, felsefesini, çıkmazlarını anlatmıştır. ayrıca 19. yüzyıl rusyasını ve sosyal hayatını çok iyi resmetmiştir tolstoy bu romanında. en iyi eseri olduğu söylenir.anna karenina karakteri kitabın ikinci yarısında ortaya çıkar. okuyucuyu özendirecek bir aşk hikayesinin kahramanıdır.

dostoyevskinin kendisinin de ustalık eserim dediği karamazof kardeşler adlı romanı, bu kitabın etkisiyle ortaya çıkmıştır. etkilenen sadece dostoyevski değildir. roman defalarca beyaz perdeye aktarılmıştır. çok etkili filmler oraya çıkmıştır. tiyatro oyunu olarak de çok kez sergilenmiştir. ankara devlet tiyatrolarının bu seneki oyunları içinde de vardır.

0

meşhur lev tolstoy'un eseridir. realist bir roman olan anna karenina, kahramanın ruhsal durumunu da açıkladığı için psikolojik roman olarak da anılır.