0

hıristiyanların tanrıçası isa beygamberdir kutsal kitabı ise incildir.

0

iftira attıkları hz isadır. hz isa onların söyledikleri gibi carmıha gerilmedi yani öldürülmedi hz isayı ihbar eden gercekte ona iman etmeyen havvarsi onun suretine çevrildi onu carmıha gerdiler. hz isa ise göge kaldırıldı ve tekrar yeryüzüne inecek. hz isa bir peygamberdir bir kuldur ona ilahi bir vasıf yüklemek çok çok büyük bir iftiradır.

0

hz,isa'nın hıristiyanlara göre tanrının oğlu olduğuna inanırlar.

0

hz. isadır ve bu tamamen saçmalıktır allah doğmamış ve doğrulmamıştır hz. isa allahın oğlu değil peygamberi yani elçisidir cebrail a.s dan gelen bilgileri insanlara yaymak için gönderilen bir habercidir

0

hristiyanların inandığı peygamber isa aleyhisselamdır. isa ya yaptıkları işkenceler tutku filminde anlatılmıştır. önce inanmamışlar öldürmüşler sonradan hristiyanlığı resmi din ilan etmişlerdir. kutsal kitapları olan incili bile kendileri yeniden yazmış aslından uzaklaşmışlardır.

0

hiristiyanlar kutsal din inanci dedikleri hz isaya tanrinin oglu diyorlar baba ogul kutsal ruh

0

hristiyan ailesi hz. isa (as) peygamberi tanrı’nın oğlu olarak görürler. bu görüş hala devam etmektedir.

1

hz. meryem'in oğlu hz. isa'dır. islamiyete göre de kendisine incil adlı kutsal kitabın gönderildiği peygamberdir. yine islam inancına göre ölmemiş, allah tarafından gökyüzüne alınmıştır. kıyamete yakın bir zamanda dünyaya indirilecek ve islam dininin hakim olması için çalışacaktır.

1

hristiyanlar hz.isa ya tanrının oğlu diyorlar

1

isa diyorlardı galiba tam emin değil ama