0

bu deyim genellikle birisi ağladığı zaman kullanılır yani ağlamasına inanmadığınız kişi için timsah gözyaşı döküyor denir. hem ağlamasına inanmazsınız hemde o kişinin ağlaması size yapmacık gelir. duygu sömürüsü yaptığını düşünürsünüz karşınızdaki insanın genellikle böyle zamanlarda da timsah gözyaşları dökme bunlar timsah gözyaşı gibi deyimler kullanılır.

0

timsah gözyaşları halk arasında gözyaşlarına inanılmayan ve dökülen gözyaşların genellikle içten dökülmediği anlamına gelen bir söz dur. mesela karşımızdaki kişiye ve gözyaşlarına inanmadığımız zaman ağladığında timsah gözyaşları dökme boşuna şeklinde söyleriz.

1

çok samimi olmayan, içten gelip üzülerek ya da sevinilerek dökülmeyen göz yaşına genelde timsah gözyaşı denilir halk arasında. yani karşınızdakine inandırıcı gelmeyen bir gözyaşıdır. samimiyet yoktur içinde.

0

timsahların yemeklerini yerken ağladıkları inanışı vardı. bu sebeple, karınları doyarken bile neşeden ağladıkrı varsayımına dayalı olarak, yalandan ağlama manasında kullanılan sözdür.

0

timsahlar herhangi bir şeyi üzüldükleri için gözyaşı dökmezler timsahların gözlerinden yaş akmasının sebebi gözlerinin kuru kalmaması içindir yani kendilerini düşündüklerinden ötürü bu yüzden de yoktan yere ağlayan insanlar için timsah gözyaşı döküyor tabiri kullanılır.