0

uzun süre hareketsiz kalırsak vücud bölgelerinde kan akışıda haliyle yavaşlar ve insana bi halsizlik ve yorgunluk tesir eder bu da psikolojik olarak bizleri yorar aslında.

0

uzun süre hareketsiz kaldığımızda kan akışı yavaşlar vucüt kendini dinlenmeye alır metabolik olaylar gerçekleşmeye başlar yapım ve yıkım olayları gerçekleşir sindirim olur basınç olur ve bu yüzden yoruluruz

0

aslında haraket siz kaldığımızda yorulmaktan çok eklemlerimiz ağrır kaslarını tutulur ve gerginleşir vücudumuz da çeşitli fiziksel ağrılar oluşabilir. çok fazla haraket siz kalmak hem ruhsal hem fiziksel açıdan rahatsızlıklara yol açar. kaslarınızı açmamız gerekir. belki de öokf azla haraket siz olduğumuz için yorgunluk çöker uykumuz gelir. kendimizi iyi hissetmeyi.

0

hareketsiz lik bütün organların yavaş çalışmasına neden oluyor bundan dolayı dolaşım sistemi de yavaşlıyor yavaşlayan dolaşım sistemi yüzünden kan dolaşımını az oluyor bu nedenle vücudu ayakta ve hareketli tutan kaslar ve iskelet yapısı yeterince güç ve enerji alamıyor yerenci enerji alamayan hareket sistemi yorulmaya maruz kalır.

0

nedeni vücutta kan dolaşımı olmamasıdır. kan dolaşımı durdu mu? beyiin ve kalp çalışma işlevini yitiriyor vücut dengesi bozuluyor.

0

uzun süre hareketsiz kalınca üzerimize bir ağırlık çöküyor insan bu yüzden kendini orgun hissediyor uyudukça uyumak ister ya insan bu da aynı şekil. insan hareketsiz kaldıkça hiç gücü yokmuş gibi hissediyor sürekli yorgun ve bitkin oluyor. uzun süre hareketsiz kalmak sağlık açısından iyi değildir çünkü vücudun işleyişi zayıflıyor bu yüzden uzun süre hareketsiz kalmamalıyız.