1

fiat otomotiv; italyan markasıdır. aynı zamanda ülkemizde de koç holding ile ortaklık kurmuş ve bursa ilimizde tofaş fabrikasında üretim yapmaktadırlar.

0

fiat italyan markalı bir araçtır. önceden tofaş olarak geçmekteydi. logoları ise sürekli değişmiştir. tofaş iken işaret t'dir. fiat olduğunda ilk logosu 3 eğik çizgi olmuştur. sonraki logososu ise mavi içinde beyaz fiat yazısıdır. son hali pembe içinde fiat yazısıdır.

0

fiat 1899 cu yilda italiyada giovanni tarafindan yaratildi fiat grubu olarak fiat otomobil ureticisinin ismi fabbrica italiano kelimelerinin bas hariflerinin kisaltilmasi neticesinde bu ad yaranmisdir bunyesinde lancia alfa romeo maserati crysler ferrari dodge jeep yamaha motor company iveco gibi markalari barindirmaktadir dunyanin en buyuk otomobil ureticileri icerinde ilk 10 yeri almakdadir fiat ancak otomobil diyil tren traktor ucak motolarida ureticisi gibi taninmakdadir turkiyede en cok satilan araclar icerisinde ilk badayer almakdadir ve en cok satilan modeli fiat lienadir