0

bu hastalıkta kişinin bir obsesyonu yani halk arasındaki adı ile takıntısı ve eşlik eden bu takıntısını yenmek adına yaptığı bir kampulsiyonu yani davranışı mevcuttur. kişi bunların saçma ya da gereksiz olduğunun farkındadır. ama buna rağmen böyle davranmaktan kendini alıkoyamaz.

0

adını yanlış yazmışsınız sanırım obsesif kompulsif kişilik bozukluğu diye bir şey yok obsesif kompulsif bozukluk diye bir şey var bu da takıntı hastalığı diyebiliriz türkçe'ye çevirmek gerekirse kişinin belli bir şeye takıntılı olması ve bu takıntılarından doğruyu bilse bile geçmemesi ne denmektedir örneğin temizlik takıntısı en çok görülen takıntılardan bir tanesidir kişi sürekli ellerini yıkar sürekli bir yerlere siler pis ortamlara tahammül edemez pis dediğim ortamlarda bizim istediğimiz ortamlar değil yani ufak bir şeyin döküldü ortam bile onlar için pistir dini obsesyonlar mevcuttur ki bence en aşılması zor olan obsesyon türü dini obsesyon diğerleri bir şekilde aşılabilir ancak dini obsesyon aşağıda bilecek bir durum değil bence ben de bundan muzdaribim.

0

genel olarak takıntı hastalığı diyebiliriz.bu hastalığa sahip kişilerin genelde ilginç takıntıları vardır.(örneğin yolda yürürken kırmızı çizgilere basmamak gibi)