0

objesi kompulsif bir çeşit takıntı hastalığı bunun filminde vardı başroldeki kişi sokaktaki taşların çizgilerine basmıyor

1

obsesif kompulsif bozukluk takıntı hastalığı olarak biliyorum. bir anlamda evham, vesvese.kapiyi kilitledim mi kilitlemedim mi diye bikac kez kontrol etmek gibi.

1

obsesyonların ardında mutlaka bir suçluluk geçmişi saklayan bozukluk. bu suç gerçek bir suç olmayabilir, çoğunlukla kişinin korktuğu'çocuğumla cinsel ilişkiye girersem' ya da çevresinden gelen 'arkadaşlarımın arasında eş cinsel ilişki var' hayali suçlardır. hasta bu suç düşüncesinden dolayı ceza beklentisine girdiği için, gelen cezayı engellemek için kompülsiyonlara başvurur. kompülsiyonları yoğun olarak din ya da temizlikle ilgilidir. özellikle de dindeki tekrarlayan ve belli sayılara bağlı olan ritüeller kompülsiyonlar için uygun zeminler oluştururlar. birçok kaynağa göre kompülsiyonlar dinle ilişkiliyse hastalığın ardında yatan suç mutlaka cinsellikle ilişkilidir. bir de bu hastalar mutlaka çok düzgün görünürler. üstleri başları çok temiz ve düzenlidir, saçları başları asla dağılmaz. hiçbir zaman da küfretmezler. böyle bir hastalıktır tedavisi de vardır.