0

ailenin sosyal ekonomik durumuna göre alınan hediyelerde farklılık görülebilir. bence bir çocuğa verilecek en güzel hediye onun değerli olduğunu hissettirecek ve ona yara sağlayacak ihtiyacı olan bir şeyi almaktır. bu hediye bir bilgisayar da olabilir bir kitap da olabilir.

0

ben karne zamanları hediyeden ziyade çocuğun güzel vakit geçirebileceği etkinlikler yapılmasının taraftarıyım. çünkü bu sefer her karne zamanı hediye bekleyecek, maddiyata çok yönelecek.... en azından bir hayvanat bahçesine götürülebilir, günübirlik bir yerlere gidilip yeni yerler görmesi sağlanabilir, lunapark gibi eğlenebileceği mekanlara götürülmesi taraftarıyım... öbür türlü sürekli sizden birşeyler isteyecek... lise düzeyinde birine karne bahanesiyle hediye alınacaksa ne ihtiyacı varsa onun alınması doğru olabilir.

1

bu iş biraz bütçeye bağlı bir şey eğer bütçeniz varsa çocuğunuzun ne istediğini sormak yerine güzel bir elektronik cihaz alabilirsiniz . mesela bir bilgisayar , laptop, telefon, tablet , swatch , xbox , play statıon , gibi şeyler onu mutlu etmeye fazlasıyla yeter . eğer 18 yaşından büyük ise yada bu tür şeyleri çok umursamayan biri ise (bu olasılık pek olası değil ama) bir mağazadan kıyafet alabilirsiniz . mesela en sevdiği bluz yada erkekse en sevdiği herhangi bir kıyafet yada ayakkabı . eğer bütçeniz kısıtlıysa küçük şeylerle mutlu etmeyi deneyin bir bilgisayarı varsa klavye yada mouse almaya ne dersiniz ? yada herhangi bir kıyafet ama bu sefer bütçenize uygun bir şey almayı deneyin. hiç yoktan harçlık verebilirsiniz .