0

eğer akrep burcunu sorduysan akrep burcu kişilerle pek anlaşamam.

0

akrep zehirli bir hayvandır. çok çeşitleri vardır. akrepler en fazla 8 yıl yaşarlar.

2

umarım akrep burcunun özelliklerini sormamışsındır kanka. :) ben hayvan akrebi araştırıp anlattım uzun uzun... :d

1

zehirli bir hayvan türüdür. yılanlardan sonra en çok bilinen zehirli hayvandır. genellikle nemli ve ıslak bölgelerde yaşarlar. uzun ve kıvrımlı bir kuyrukları vardır ve zehirleri burada bulunur. zehiri öldürücü olabilecek kuvvettedir.

çok çeşitli türleri vardır. dünya genelinde 1500-2000 arasında türü olduğu bilinir. ülkemizde yaşayan türleri ise 20 civarındadır. boyları 23 cm.ye kadar çıkabilir. yaşam süreleri en fazla 7-8 yıldır. kafa ve gövdeleri bitişiktir, sekiz ayaklıdırlar.

böcek, örümcek, fare, kırkayak, kertenkele gibi hayvanlarla beslenirler. yamyam özellikleri vardır, başka akrepleri de yiyebilirler. çiftleşmeden hemen sonra erkek akreepten uzaklaşır çünkü yem olma ihtimali yüksektir. :)

mirketler, tavuklar, kediler en büyük düşmanlarıdır.

akreplerin bütün türleri zehirli değildir. %0 civarındaki türü zehirlidir. ülkemizdeki türlerden 8 i zehirli olup özellikle 2 türünün zehiri öldürücüdür. dünyada akrep sokmasından kaynaklı ölümlerin en çok olduğu ülke meksika'dır. her yıl yüzlerce insan bu nedenle hayatını kaybetmektedir.

1

hayvan olan akrepten mi bahsettin yoksa burçtan mı anlamadım ama ikisini de açıklayayım. hayvan olan akrep zorda olduğunu anladığı an savunma mekanizması olan zehrini akıtabilir ve ölümcüldür. burç olan akrep ise duygularını açıkca belli eder cömert insanlardır çok sadık olurlar ve çok kırılganlardır.