1

yakın zamana kadar gerçekten sahne performansını çok beğendiğim muazzam seslerden birisidir madonna. hatta 1980ler ile 2000li yıllar arasında pop müziğine damga vuran isimlerden birisiydi.kendisi italyan asıllı olmasına rağmen amerika'da doğup büyümüş bir insandır ve italyan kişiliğini hiçbir şekilde ön plana çıkardığını hiç görmedim. müzik dünyasında kendisini öne çıkaran albümü 1984 yılında yayınladığı "like a virgin"dır.bu albümü kendisini dünya çapında üne kavuştu rsa da kendisinin en çok beğendiğim albümü true blue'dur. hatta 90lar klasiklerinden birisi sayılan madonna'nın la isla bonita şarkısı da bu albüm içerisinde yer alır. kendisi sanatçı kişiliğinin yanında bir sürü polemik ve tartışmalara girecek hareketlerde bulundu bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. örneğin "like a prayer "
şarkısının video klibinde yanan saçlar önünde dans edip siyah tenli bir isa ile öpüştüğü için katolikler tarafından çok büyük tepki aldı ve hatta odemi o dönemin papası kendisini kınayan bir mektup gönderip katolik kilisesinden aforoz edildi.bu sansasyonel gelişmelere rağmen madonna'nın gerçekten zirveye yaklaştığı bir albüm oldu bu şarkı hatta ünlü bir içecek firması ile yüklü miktarda bir reklam anlaşması da imzaladı.müzik alanındaki başarısıyla gerçekten dünyanın önde gelen pop müzik sanatçılarından birisidir madonna.

0

şarap misali yaşlandıkça hem daha çok güzelleşen hemde yaptiğı müziklerle kariyerine müthiş canlılık veren madonna'nın en başarılı bulduğum albümü confessions on a dance floor albümüdür.klipleri de ayrı bir güzel bu albüm de