0

aynaya baksam güzelim aslında ama bende kendimi fotoğraflarda güzel bulmuyorum. ama bunun nedeninin sosyal medyada kendini gösteren altın oran yüzler fazla güzellik yarışına girmiş insanlardır. öyle çok güzelliği dert etmişler ki çıtayı arşa çıkarmışlar ve bundan çok memnunlar. güzel olmak gerekiyor algısı yüzünden kimse kendini begenemiyor artık ama eskilerde cekilen fotolar yada basılan fotoğraflarda hiç bu yoktu. insanlar fotoğraflara bakıp anılarını tazelerken güzel çıkmıssın çirkin çıkmıssın anlayışı yoktu.

0

çünkü biz kendimizi biliyoruz sürekli görüyoruz ve psikolojik olarak etkilendiğimizden öyle güzel bulmuyoruz aslında mükemmeliz.

1

sanırım kendimizi gördüğümüz kadar güzel olmadığımız dan dolayı :)
örneğin ses kayıt cihazı ile sesimizi kaydettiğimiz ve dinlediğimiz zaman nedense kendi sesimizi bile bize yabancı geliyor sanırım kamerada kendimizi gördüğümüzde de böyle bir şey hissediyoruz.

1

fotograflarda kendimizi güzel bulamıyoruz cünkü telefon kamerası kötü olabilir yada ceken kişi güzel cekmiyor olabilir ama kendi hoşuna gidiyor ise paylaş gitsin

1

sebenini bende anlayabilmiş değilim kendi çektiğim her zaman iyi geldiği halde başkasının çektiği fotoğrafları beğenmiyorum sanırım tipimi görmediğimden kaynaklı.

1

sanırım bu durum herkeste böyle .fotoğraflarda hiç kimse kendini beğenmiyor ben de öyle fotoğraf çekilirken kendimi hiç beğenmem .