0

sürekli okuyup işsiz kalmak durumunun yaşandığı belli sektör ve hizmet alanları var.açıkçası bu sıkıntının temelinde yüksek öğretim kurumu'nun üniversiteler bazında plansız yerleştirme yapmasının önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. bu kanıya varmamız sebebi ise özellikle 20 yıl civarında hala da talep olmayacak bölümlerde kontenjanlarını açılması ve hatta kontenjanlarının arttırılması önemlidir.bir de bizim ülkemizde yüksekokul dediğiniz iki yıllık üniversite bölümlerinin özellikle özel sektör bazında çok fazla ciddiye alınmaması da işsizlik konusunda önemli bir etken.bundaki temel sorun ise 2 yıllık yüksek okul okuyan öğrenci arkadaşlarımızın bu okullarda okurken eğitim gördükleri alanla ilgili yeteri kadar pratik yapmamaları ve staj yapmamaları önemli bir etken.hal böyle olunca özel sektördeki işverenlere de alandaki yetişmiş ve deneyim sahibi insanları tercih ettikleri için bu alanda okuldan mezun olduktan sonra tecrübesiz ve iş alanında yeteri kadar eğitim almamış arkadaşlarımızın iş bulmakta sorun yaşamaları buna örnek gösterilebilir.

0

bizim ülkemizin sisteminde sürekli işsiz kalan bir tablo var ve buradaki insanlar iş bulamamak da okuduğu halde iş bulamamaktan ama ben herkesin iş sahibi olmasını ve ülkemizin daha da gelişmesini istiyorum fakat böyle bir durum söz konusu değil insanlar sürekli işsiz kalıyor. ben emeklilik yaşının düşmesini isterim mesela çünkü yaşlı insanları işten çıkarırsanız yerine yeni , genç ve dinamik işçi gelir.onlarda iş sahibi olur ve işsizlik kalkar. yada sanayileşmenin artması tarımın iyilestirilmesiyle de işsizlik kalkabilir. çoğu meslekte yığılma var ama kimse iş bulamıyor. ben benim zamanımda öğretmen bulamıyordum özellikle de fizik kimya öğretmeni gelmiyordu bunun önüne geçmeleri gerekirdi bence.

1

iş bulabilmek için, iş alanlarına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. iş alanlarının ise üretimle doğrudan ilgisi olduğu görüşündeyim. bir yerde üretim yapılmıyorsa iş alanı bulmak zor olacaktır diye düşünüyorum. sadece üretim yapılmasının iş alanı yaratmada yeterli olacağını da sanmıyorum. üretimin planlı ve programlı olması gerekiyor ki hem sürdürülebilir olsun hem de sürekli iş alanı yaratabilsin.
bu niteliklerde üretim yapılmayan, giderek tüketim toplumuna dönüşen yapılarda, okullarda eğitimini aldığımız mesleklere ilişkin iş bulmak çok olası görünmüyor. bu nedenle çalışan kesim de, ya eğitimini aldığı meslek alanında çalışamıyor ya da eğitimini aldığı meslekten kısa sürede beziyor. çünkü mesleki anlamda, üretemiyor veya önünü göremiyor.

0

çünkü ülkemizde iş alanları çok ta geniş değil. iyi ve sürekliliği olan bir işte çalışmak için ya süper ötesi bir okulda okumak gerekiyor ya da torpil dayı vs gerekiyor.

0

işsizlik ama az ama çok, geniş skaladaki nedenler zinciri neticesinde tüm modern devletlerin kaderidir. ancak türkiye'de bu oran aslında çok yüksektir. türkiye"de bir kişi çalışıp üç kişi yer. aslında işsizlik bakıldığında ev hanımlarının filan da dahil edilirse yüzde otuzlardadır. sektörle dağılım, iş beğenmeme, cinsiyetçilik gibi nedenlerle iş bulveamamakta ve düşük ücret gibi sıkıntılar vardır.

0

cunku ulke cop.sistemler aslinda gercek bir sistemin s si bile olamaz o derece sacma

0

okul okuyoruz ve iş bulamıyoruz evet bu ciddi bir sorun yani bşr çok genç işsiz geziyor bende dahil olmak üzere yani işsizlik ciddi bir sorun haline geldi doğrusu. okul okuyoruz ama sorun iş bulmaya gelince kolay olmuyor çok fazla tecrübe istiyorlar ancak çalışmadan tecrübe nasıl elde edilebilir ki ancka çalışarak tecrübe sahibi plınıe

0

arz çok talep az olduğu ve ekonomi sıkıntılı olduğu suriyelilerin dolduğu kış mevsiminin kısır geçtiği doğalgazın her ay zamlandığı gibi sebepleri sıralayabiliriz

0

alımlarda kontenjan olduğu için ve bizim devlet dairelerinde torpilimiz olmadığı için.

0

çünkü ona itiliyoruz. tarıma ve hayvancılığa destek verilseydi bu zamana kadar üniversite açılacağına, işsiz gençlerden ziyade ekonomisi günden güne güçlenen bir tüekiye olacaktık. çünkü tarım ve hayvancılık demek, yeni yeni fabrikaların açılması demek.

0

aslında iş zaten yok. gününüzde liseden sonra iyi bir ücretle çalışacak olsak çoğumuz üniversite okumayız bile. bizler üniversiteyi 4 sene daha süreyi uzatmak için okuyoruz. işsizlik her türlü var okusakta okumasakta işsizlik sorununa hala çözüm bulunmuş değil maalesef.

0

iyide bunun cevabı çok basit. o kadar çok okuyan sayısı fazla ki artık talep kalmıyor. vasıfsız işçi de gerekli bu ülkeye .çiftçi de gerekli bu arada bende üniversite mezunuyum ve kendi işimi yapmayı planlıyorum neden mi çünkü özel sektör bana ne gereken değeri veriyor ne de gereken parayı veriyor. insan da madem değersizim kendi işimi yaparım ve rahat yaşarım. o kadar ezilerek yaşamaya alıştırmışlar ki bizi okulda . hocadan not korkusu ,ailede baba korkusu , iş yerinde patron korkusu

0

bence biraz şans biraz da yeteri kadar özen göstermemek. ben de okudum ama çalışmıyorum gerçekten çalışmak isterim inşallah bir gün nasip olur.