1

dinler ortaya çıkmadan önce insanlar taşa toprağa güneşe aya çevir de görmüş oldukları, kendilerini hayrete düşüren anlamlandıramadıkları ve açıklayamadıkları varlıklara inanırlardı. bu yüzden de hep bildiğimiz üzere güneş tanrısı ay tanrısı güzellik tanrıçası vesaire gibi çok fazla sayıda tanrılar ortaya çıkmıştır hatta bir süre sonra insanlar saçma bir şekilde kendi yapmış oldukları kutulara inanmış ve bazen bu putları yenilecek malzemelerden yapıp ileride karınları acıkıp zorda kaldıklarında karşılarında secde ettikleri tanrılarını yer duruma gelmişlerdir. o yüzden gerçekten eskiden bu olaylar çok komik bir hal almıştır.

0

dinlerden önce insanlar çevrede gelen doğa olaylarından dolayı doğada bulunam gözle görülür elle tutulur cisimlere inanırlardı . güneş belli bi ağaç. dağ yıldız ay çok nadir gördükleri hayvanlar vs. şeklinde sıralanabilir

0

dinlerden önce insanlar çoğu zaman cansız varlıklara bazen soyut kavramlara inançlarını gerçekleştiriyorlardı. bazen ise eliyle yaptıkları şeylere(putlara).

1

dinlerden önce insanlar, putlara, hayvanlara, güneşe, aya,yıldızlara taparlardi.