0

bence insan hayatta varolduğu sürece istemsiz de olsa birşeylere inanç duyar . bu kendi hayatınızda manevi dünyanızla alakalı bir inançta olabilir veya birine duyduğunuz inanç güven duygusuda olabilir. varolduğumuz sürece hep birşeylere inaniriz yada inanmamak isteriz . bizi ayakta tutan da bu degilmidir . örneğin ; birine olan inancınızın sarsıldığını düşünün ne kadar büyük yara alır ve üzüntü duyarız . yada inanmış olduğumuz o şey belki de bizim inandığımız ölçüde bizim düşündüğümüz gibi değildir . ama bunu bilemeyiz . bence inanç olması gereken bir şeydir . yaşamak için birilerine veya birseylere inanmak durumundayızdır .

1

evet yaradılışı gereği bir şeye inanmak zorundadır ama rabbimiz akıl ve mantık verdiği için bizlere tefekkür ederek, kur'anda da bahsedildiği gibi akli doğru kullanarak mantıklı olana yani islamiyete inanması gerekir. şuan ahir zamanda olduğumuz için fitne olarak ateizm var. bunu aşmak için tefekkür edip, mantık odaklı düşünmek gerekir. örneğin hz muhammed sas efendimiz sadece islamın değıl insanlığın peygamberi. islâm dini evrensel. her bilimsel tez bir öncekini çürütüyor. ateist bilim adamlarını dinlerken, birde müslüman bilim adamlarını dinleyip istişare yapmak lazım. biraz bakış açımızı genişletmemiz lazım bana göre.

0

bir şeye inanırsan unun peşinden git mesela bir işi seviyorsan onu yap başka işi sevmeyip zorla yaparsan o işten bişey bekleme hayırlı dokunmaz hayırlı bir iş yap daha iyi.

0

bence zorundadır. inanmazsan o şeyi zaten yapmaz ya da peşinden gitmez. gitse bile başarılı olamaz. inandığın şeyin peşinden git derler.