0

şuan işsizim 15 saat falan harcıyorum nabıyım canım sıkılıyor müzik dinleme film izleme vakit geçiriyorum başka yapıcak birşey yok

0

ben internnete günde 10 saaten fazla harcıyorum devamlı interneti arayıs için ve e ticaret yapmak icin kullanıyorum cünkü işim geregi internette olmak lazım
insallah bu saatten sonra bu site sayesinde yazarlıgıda ögrenirim blok yazmayada zaman ayrırım

0

günümün çoğu zamanı boşta olduğum için günde en az 12 saat internetle uğraşıyorum.

0

dışarıda olduğum süreye göre değişir ama dışarıya çıkmadığımda en az 5-6 saat internet başındayım ve bu da sağlıklı sayılmayan bir süre.

0

24 saatimi yaklaşık 10 saatlik internete hayır dedim bunlar kişisel işler olabiliyor bazen kendi işimle alakalı olabilmekte.

0

internet denince zaten aklımıza birçok şey geliyor öncelikle ben internete 5 6 saat aralıksız girerim ve hiç bıktıgımı görmedim.çünkü internetten para kazanılabileceğini bildiğim için bi nevi interneti para kazanma yeri olarak görüyorum arada sırada oyunlarla kafamı dağıtıp tekrar para kazanmayla ilgili araştırmalarıma son hızla devam ediyorum.

0

günümün %70 i internette dersim müziğim herşeyim internetle

0

artik sanirim biraz fazla bagimli olduk ben erneti 10 saae yakin kullaniyorum

0

facede 1 saat instagramda 30 dakika oyun 3 saat desek rahat bi 5 .6 saatimi harciyorum

0

internet kişiye çok büyük bir derecede bağımlılık yapıyor neredeyse zarar verici ot maddeleri gibi ben günümü 24 saatin 12 saatini internet ile harcıyorum internet yetmiyor ve sürekli internet istiyorum internetsiz bir hayat düşünemiyorum internet olmadığında çok fena sıkılıyorum bunalıma giriyorum stres yapıyorum aklım sorma listesinde kalıyor ve çok uğraşıyorum bunun için de internet çok büyük bir bağımlılık yapıyor internet olmadığında elim ayağım titremeye kadar gidiyor siz de internete bağlı olmayıp dışarıya çıkıp oynayın gezin gezin tozun daha sağlıklı olursunuz spor yapmanın vücudunu daha çok gelişir internete bağımlı olduğunuzda eliniz kolunuz da oyuna mayıp vücudunuza zararlı oluyor

0

günde internette 2 veya 3 saat vakit geçiriyorum. daha çok youtube, instegram da dolaşıyor. film, müzik, fotoğraf tarzı paylaşımlara bakıyorum.

0

aslında benim hiçbir sosyal medya hesabım yok sadece günümü youtubedan video izleyerek geçiren biriyimdir. 1 senedir whatsapp kullanıyorum o da okul grubuna hoca gelmediğinde yazdıklarından zorunluluktan yani. hiçbir uygulamayı kullanmamak huzur veriyor kafamı boş uğraşlara yada ünlü fenomen oluyum diye şebeklik yapmaya harcamıyorum. onun yerine youtubedan videolarını izleyip yeterince kanser oluyorum zaten. bence insanın biraz kendisine saygısı varsa izlenmek adına yada adı anılsın tanınsın diye saçma sapan hareketler yapmamalıdır.

0

neredesin günümüzün tamamını internette harcamaktayız. ben günümün neredeyse tamamını okul olmadığı zamanlar interneti veririm yani dışarı çıkmam, çok nadir oluyor. ama yani artık insanlar daha çok sosyal değişti. artık çünkü internet konusunu herkes yapamıyor çünkü ben yaşadığımı biliyorum buradayım telefonum bozuldu telefonumu garantiye verdiğim sürece elimde bir telefon yoktu ve gerçekten evli içinde patlıyorum arkadaşlarımın yanına aşırı derecede patlıyorum yani telefon artık insan için internet artık insan için çok önemli bir şey olmuş bu devirde. çünkü benim arkadaşım da şu an aynı şekilde telefonu bozuldu, fakat bu telefonu yaptırmak için de para biriktirmesi gerekiyor ve şu an elinde bir telefon yok ve bana dediği sözler sadece bende de yapamıyorum, dedi yani dedi evde dedi şurada cep patlıyorum dedi ani şu yönden çıkartabilirsiniz. telefon insan için çok önemli bir şey internet hizmeti çok önemli bir şey bilgisayar insan için çok önemli bir şey artık her şey internet üzerinden bile yapılabiliyor. eski hayatta eski çağlarda artık hiçbir şey kalmadı her şey günümüzdeki internet ortamında başlamaya hazır hale geldi. yani genellikle insanlar instagram olsun facebook olsun bu mecralarda takılmaya çok istiyorum. ben gene insanları bu tür sosyal medyalarda görmek aşırı derecede mümkündür ama bir gün bile giremez o sosyal medya insan aşırı derecede çıldırıyor. yani aynı şey benim için de geçerli ben de giremedim zamanlar bende artık daralıyorum. ve artık ruhum sıkılmaya başlıyor yani artık telefon insan için internet insan için bu çağlarda ve bundan sonraki çağlarda artık daha çok önem kazanacak. bu hep böyle gideceğini inanıyorum çünkü internetsiz hiç kimse yapamıyor ben dahi bile yapamıyorum. yani çevrendeki yakınlarım bile daha iyi yapamıyor.

0

artık hepimizin de bildiği üzre artık bilişim çağında yaşadığımız için ne yaparsak yapalım internete ihtiyaç duyar hale geldik. yeni bir malzeme ya da araç alacaksak önce internete bakıyoruz, alacağımız şey hakkında geniş çaplı bir araştırma yapıyoruz. yemek yapacaksak yine internete başvuruyoruz, hatta bir arkadaşımıza doğum günü yapmadan önce fikir almak için bile ilk koşulan yer internet oluyor. ben interneti whatsapp üzerinden sevdiklerimle iletişim kurmak, gün içinde merak ettiğim konularda araştırma yapmak ve sorumaniye girmek için kullanıyorum. araştırmaları genelde googledan, ekşi sözlükten ve youtubedan yaparım. önceden wikipedi den yapardım fakat maalesef ülkemizde yasaklanmış durumda.

0

günde ortalama beş 6 saat internette zaman harcıyorum bu bazen değişiklik gösterebiliyor ödevim olduğu zamanlar bu beş 6 saat 8 10 saate kadar çıkabiliyor
internette ne için zaman harcadığın çok önemlidir internette oyun oynayıp saçma saçma şeylerde zamanlar insanlar çok fazla zaman harcayabilirler bunların uyuyup kalktıktan sonraki bütün zamanı internet odaklı olabilir bu tür insanlar tamamen asosyal olup hiçbir zaman sosyalleşemeyen bir elinde kola değerinde cips 120 kg olana kadar lol oynayan insanlardır bu tür insanlardan olmak istemiyorsanız lütfen interneti verimli bir şekilde kullanın gereksiz şeylere zamanlar ccağınız yer değildir internet bunun için yapacağınız araştırmalar ödevler ya da izleyeceğinizi izler bile çok verimli olmalıdır şahsım olarak ben internette hiçbir zaman gereksiz şeylere başvurmam gerekli bilgiler araştırıp merak ettiğim şeylere cevap bulmak için kullandığım bir cevap dünyasına açılan anahtar gibidir benim için internet bu anahtarı kullandığımdan sonra her zaman bir köşeye koyar ve ertesi gün uyandığımda merakımdan anahtarı elime alıp bu merak dünyasına açılan kapıyı yani interneti tekrar aralar içine da var içinde adeta kaybolurumbundan on sene önce internet yokken bir şeyi araştırmak için onlarca saat kütüphanede ya da başka birilerine danışarak edindiğim bilgiler şu an 1 dakika içerisinde bulabiliyorsun teknolojinin bu kadar ilerlemiş ve bu kadar muazzam bir dünya haline gelmişken internetin neden gereksiz yere kullanırsınız ki anlamıyorum siziinternette harcadığınız zaman değil yani sorun internette harcadığınız zamandan ne kadar verim aldığınız bir olay

0

çağımız da internetin önemi arttıkça haliyle orada harcadığımız zaman da oldukça fazla oluyor. sonuçta günlük yapabileceğimiz çoğu şeye oradan erişebiliyoruz. örneğin gazete. gidip bir bakkaldan gazete almak yerine artık dilediğimiz gazeteye internet üzerinden erişim sağlayabiliyoruz, dilediğimiz haberi okuyabiliyoruz. üstelik buna bir bedel ödemeden. bunun dışında sosyal medyanın da ağırlığını es geçmemek lazım. oradan da anlık gelişmeleri sık sık takip edip gündem de ne olduğunu öğrenebiliyoruz. tüm bu etkenleri göz önüne aldığımız zaman da internette ortalama günde 5-6 saatimizi harcamış oluyoruz parça parça.

0

günde uzunca vaktimi telefonda harcıyorum.kendimize bu vakiti ne kadar verimli harcadığımızı sormalıyiz yeterince doğru şekildemi yoksa vakitmi öldürüyoruz bunu bilmek çok önemlidir vaktimizi yararli şeyler için harcamak daha iyi olacaktır.

0

kahvaltıdan sonra hemen her gün direk bilgisayarın başına geçiyorum. eğer o gün herhangi bir işim yoksa günümün neredeyse tamamını telefon ve bilgisiyarla bitiriyorum. çoğu zaman sözlüklerde vakit geçirsem de son zamanlarda sorumani tarzı sitelerde kendime harçlık çıkartmaya çalışıyorum. arada dizi-film izlediğim de oluyor. yaptığımı tasvip etmiyorum lakin arkadaş çevreniz yoksa ya da kafa dengi insan bulamıyorsanız bulabileceğiniz en iyi alternatif internet oluyor.

0

ben her konuda bunu belırttıgım gıbı bu soruda da cevaplayacagım benım asıl işim yazılımcılık 16 yıldır bilgisayarlarla iç içeyim vede bu sayede yazılımcı oldum benım işim gunun 16 saatı nerdeyse bilgisayar basında geciyor nedeni ise benim müsterilerim internet üzerinden kurumsal siteler kuruyorum sesli sohbet domaın sunucu vede daha birçok iş tabiki ekip calısmasi var bizde bu yuzden zamanım cok var işlerim olmadıgı zamanda ise tabiki burdayım gerek cep telefonundan gerekse bilgisayardan hep aktıf olmaya calısıyorum ben hep site oldukcada burda olcam tabiki sizlerde vaktiniz varsa ögrenci veya ev hanımlari kazanc elde etmek icin ektıf olun sitede para kazanın dıcem bu benim.

0

günde 5-6 saatim rahat sosyal medyada takılmakla geçiyor. maalesef ama üniversiteye hazırlanıyorum molalarda burada oluyorum oda 5-6 saat ediyor mezuna kaldığım için bu vakit çokta sorun olmuyor ve arada buraya geliyorum çok güzel sorular var onları cevaplıyorum günde yaklaşık 5-6 saatin 1-2 saati buraya gidiyor sonuçta buradaki sorular da önemli onları da öğreniyorum ve bildiklerimi burada paylaşıyorum. gayet güzel gidiyorum canım sıkılmasa aslında sosyal medyayı bırakıp sadece burayla ilgilenmek isterim fakat molalarda girdiğim için orada ders soru burada soru olunca sıkıyor bundan dolayı siz de takılın vaktinizi fazla boşa harcamayın derim geleceğiniz sosyal medyada değil de kitapta arayın derim