0

ülkemizde organ bağışının düşük olmasının başlıca sebebi insanlarımızın ölen kardeşleri veya akrabaları veya çocuklarının herhangi bir organının başka bir insanın vücudunda gezmesi aslında onlara sürekli acılarını hatırlatacak ve acılarını taze tutacağı için onları rahatsız edecek ölümlerini bir nevi kabullenmemiş olacaklar belki de bu yüzdendir biraz da biz bu konularda biz biraz bilinçli değiliz insanlarımız aslında ölen bir akrabamızın veya bir kardeşimizin veya eşimizin dostumuzun cesedinin bir gün toprak olacağı hepimizin bir gün toprak olacağını bilmemiz gerekiyor aslında yaptığımız organ bağışları ile başka insanların hayatını kurtarabilir onları hayata bağlayabilir hatta ve hatta bizim ölen yakınımız veya akrabamızın sevap işlemesine vesile oluruz bu şekilde onunla amel defteri de kapanmamış olur bence bu konuda insanlarımız yeterince bilgili değil bu konuda sürekli televizyonlarda reklam dışarılarda afiş hastanelerde karakollarda okullarda bu konularda insanlarımızı bilinçlendirmeliyiz

0

güvensizlik olabilir.. organ mafyası denilen unsurların ilk hedefi organ bağışçıları olabiliyor..

1

insanlarımız birine karşılıksız iyilik yapmaktan korkuyor bence. illa bir çıkarı olması lazım yoksa yapmazlar.

2

ülkemizde organ nakli helal mi haram mi o konu tam çözüme kavuşamadı sanırım. ben şahsen sigara kullanmamis olsaydım organ bağışı yapardım.

0

din konusunda yanlış düşündükleri için nu kadar düşük olduğunu düşünüyorum ben organ bağışının… biliyorsunuz ki islama göre öldükten sonra dirilme olayı olduğu için, millet rabbinin karşısına eksik çıkmayayım diye düşünüyor büyük ihtimal. ama öldükten sonra dirilme olayı ruhla oluyor, bedenle olmuyor. bedenimiz toprak altına girip organlarımız, etlerimiz hep çürüyüp toprağa karışıyor. halbuki dinimiz geçmiyor mu ‘’bir insanı yaşatan, bütün, insanlığı yaşatmış gibi olur.’’ diye. organ bekleyen arkadaşlarımızı sağlığına kavuşturup yaşatmış oluyoruz. keşke herkes organ bağışında bulunsa. doktorlar bile bu konuda şikayetçi. organ bağışlarının yetersiz olmasından dolayı kaç kişi kaybettiklerinden bahsediyorlar. bilinçlenmesi lazım toplumumuzun bu konuda.