0

kar yağdığında çöken sessizliğin ve huzurun, bilimsel açıklaması vardır. kar yağarken ki sessizlik , kar tanelerinin ses dalgalarını emiyor olmasındandır.

0

evet kar yağdığında oluşan görüntünün mükkemmel manzara sayesinde etraf ve insanlarda dahil olamak üzere huzur dolar. kar taneleri ses dalgalarını emiyor denildiği de doğrudur mesela karşı karşıya iki bina olduğunu düşünün ve camdan bakan iki insan düşünün karla kaplı bir yerde birbirlerine seslendiklerinde ses normalden çok daha boğuk gelir ve buda bunun en büyük kanıtlarındandir.

0

evet kar yağdığı zaman her yer beyaza bürünür ve öyle güzel hale gelir ki adeta kartpostal gibi olur . insanlar çocuklar dışarıda kar topu ile oynarlar . hava daha bir canlı daha bir sıcak olur soğuk biraz daha kırılır . karda kaymak isteriz çok güzel hisler yaşatır kar bize . aslında çocuk sesleri olur hep ama odur belki o bembeyaz görüntüdür insanı huzura sürükleyen.

0

az önce bu soruyu ben soracaktım :) cevap vereyim bunun bir bilimsel açıklaması var instagram sayfam var iki gün önce paylaştım. kar yağarken oluşan sessizliğin sebebi kar tanelerinin ses dalgalarını emiyor olmasıdır. yapıları gereği titreşimleri emerek ses dalgalarını önlüyorlar bu nedenle yoğun bir sessizlik yaşanıyor bu da insana huzur veriyor.

0

izmirde oturdugum için kar görmedim daha ama güzel oluyordur sesizlik iyi gelir insana