0

askerlikten muaf tutulmuş biriyim ama bedelli askerlik adil değil. mehmedimiz zorunlu görevde hakkâri'de, şırnak'ta şehit düşerken bedelliler 21 gün yapıyor ve tehlikeli yerlere genellikle çıkmıyorlar, çünkü neden, parası var diye.

0

bedelli askerlik bir bedel karşılığında o bedeli ödeyerek askerliği yapmamaktır. eğer bedeli ödedikten sonra 21 gün askerlik yaparak askerlik görevlerini tamamlamış oluyorlar. bedelli askerliği ben çok saçma buluyorum. çünkü parası olan ödüyor ve yapıyor parası olmayan ise mecburen gidip yapmak zorunda kalıyor. bence askerliği her erkeğin gidip yapması gereken bir görev olarak düşünüyorum. çünkü bence askerlik her erkeğin yapması gereken vatanına olan görevidir. ve o yüzden yaşı gelen her erkek yapmalıdır.

0

bedelli askerlik, belli bir ücret karşılığında vatani görevden caymak ve görevi yerine getirmek istememekten ötürü yapılmış, zorunlu olan hizmeti para karşılığında devlete ödemek adına devletle yapılan anlaşmadır.
bedelli askerlik bence yanlış bir uygulamadır. devletin kasasını doldurmak için insanların cebindeki paraya göz dikmek yerine üretim yapılarak devletin kasasını doldurmak daha mantıklı ve devlete yapılacak daha güzel bir hizmettir.

0

para karşılığı kıssa sürekli askerliğe bedelli askerlik denir

0

bedelli aşkerlik belli kurallar altında bir miktar para karsılıgında aşkere gitmemek anlamına gelir benim görüşüm ile buda çok yanlış bir şeydir fakirin oglu şehit olurken zenginin oglu barlarda gezemez

0

erkek gençlerin askere gitmemek için ödedikleri para bu ödenek sayesinde sadece 20 gün askerlik yaparlar

0

bedelli askerlik devlete para karşılığı teskere almaktır