0

sürekli kalsa keşke böylece herkes istediği gibi yapabilirdi. hem bizim vatanımız da öyle kolay kolay askerlikten kaçacak insanlar azdır diye düşünüyorum.

0

bedelli askerlik hakkındaki düşüncelerimi yazayım.
bence kesinlikle kaldırılması gereken bir uygulama.
parası olan evinde rahat rahat yatıp dışarıda rahat rahat dolaşırken fakirlerin çocukları bizim için çatışıyor. bence adaletli bir durum değil olan her zaman fakirin evladına oluyor. siz hiç zengin birinin çocuğunun şehit olduğunu duydunuz mu ? cevabı ben vereyim hayır. çünkü ben hiç duymadım. yani velhasıl kelam kalkmalı arkadaşım herkes eşit olmalı ülkede

0

bedeli aşkerliğin kalkaması gereken bir uygulama olarak düşünüyorum. parası olan veya para bulma imkanına sahip kişiler bir miktar para ödeyerek aşkere gitmez evde yatarken,vatan aşkı ile yanıp tutuşan vatanın gercek aşkerleri imkanları olsa bile aşkere gidip, bedelli aşkerlik yapan kişilerin evlerinde rahat,rahat yatması için ülkenin güvenliğini saglamakta. bir çok vatan aşkı ile yanıp tutuşan atatürkün bu ülkeyi emanet ettiği gerçek gençler,vatanımızın gercek evlatları terör denen bu lanet düşman ile savasırken sehit düşüyor. bu adletli bir sistem diğildir bu ülke geceleri oglumun üştü acık kalmıştır diye gidip kontrol eden annelere oğlun donarak şehit oldu demek zorunda kalıyorken, aşkerlikten kacan kişiler sıcak evlerinde uyumak ile mesgul oluyor. ülke sadece bir gelir elde etmek için bu seceneği sunuyor. bu sistem kalkmalı ve tüm erkekler zorunlu olarak istesede istemesede bu kutsal görevi yapmak zorunda olmalıdır. hatta bedelli aşkerlik yerine gönüllü aşkerlik yapsınlar isteyenler istediği zaman gidip aşkerlik yapsınlar ve bi sınır olmasın bi insan 20 kere bile bu uygulamadan yararlana bilsin.

0

bedelli askerlik konusu bu aralar bir hayli popüler ve en son duyduğum haberlere göre 800 bin civarında başvurunun olduğu 21 günlük bir askeri vazifedir.burda benim rahatsız olduğum konuysa bu kadar insanın gerçekten bu hakkı kullanmaya hakkı var mıdır? ayrıca bedelli askerlik hakkını elde etmiş olanların yanında bu vazifeyi uzun dönem askerlik olan yapılanlara da bazı kolaylıklar sağlanmalı ki adalet olsun.