0

aracılar yüzünden tarla da ucuz olan patates manav da pahalıya geliyor. isterseniz size bu aracı zincirini açıklayayım biraz. tarlada yetişen ürün toplayıcılar tarafından ucuza bir fiyata toplu olarak kapatılıyor. daha sonra bu toplayıcı kendi karını koyup halde ki satıcılara satıyor. halde ki satıcılar da yine toplayıcılar gibi kendi karlarını koyup manavlara marketlere satıyorlar. manav ve marketler de kendi karlarını bu fiyatın üstüne koyup tüketiciye satıyorlar. arada bu kadar kişi varken hepsi güzel bir karla satış yaparken olan tüketiciye oluyor ve tarla da alınan patatesi en az üç dört katına almış oluyor.

0

çok fazla aracı var. ortalama 3 aracıdan sonra tezgaha düşüyor ürün. birde satış yerinin etkisi var. mesela bakırköy migros mağazasında kendi ürünleri olan kuzu incik 50 küsür lira iken aynı ürün carusel avm de bulunan migros mağazasında 60 lira gibi bir fiyata satılıyor. umarım anlatabilmişimdir.

0

çünkü tarlada patates aldığın fiyatı ucuzdur daha tarladan çıkmamış ama patates sahibi bir patatesleri yükleyip aracın ücretini veriyor yüklemenin ve indirmenin ücretini veriyor ondan tarlada aldığın zaman ucuz ama pazara geldiği zaman en az 7 tane el değiştiriyor ondan pahalı oluyor geliyor masrafı oradan çıkarıyorlar.

1

patates gibi ürünleri topluyorlar stok yapıyorlar. piyasa da yok diye kazık fiyata satıyorlar.