0

bebeklerin en şirin görünen fakat en sıkıntılı dönemlerinden biridir diş çıkarma dönemi. bazı istisnalar haricinde altı aydan itibaren süt dişleri önden patlamaya başlar. 2-3 yaş arasında tüm dişler tamamlanmış olur. bebeklerin gelişim süreçleri gibi diş çıkarma dönemleri, başlangıçları ve belirtileri farklıdır. bazı bebekler daha rahat, bazı bebeklerde çok sancılı bir dönemdir. yaygın görülen belirtiler:
yüksek ateş ve ishal, huysuzluk, düzensiz uyku, salya artışı, ağız çevresinde döküntüler, eline her geçeni ağıza atma ve ellerini ısırma, iştahsızlık kilo verme gibi belirtilerden bir ya da bir kaç tanesini yaşıyorsa doktora götürüp diş başlıyor mu diye kontrol ettirmek gerekir.

0

bebekler dış çıkarma döneminde oldukça huysuz olurlar dış etleri kadındır ve açıldığı için yemek yeme alışkanlıkları değişir veya azalır. ateşi yükselebilir ve uyu düzensizliği yaşayabilirler. ağızlarında sürekli bazı sert maddeleri götürerek karşıma çalışırlar. bazı bebeklerde ishal bile görülebilir. bu sebeple korkup telqslanmamak lazım.

0

bebekler diş çıkarma belirtileri ateşlenmesi ,salya akıtma, yüzde kızarıklık, iştahsızlık ,uykusuzluk,diş etinde kanama belirtileri gözlemlenebilir..

1

bebeklerde dış çıkarma belirtileri,
ateş
huysuzluk
istahsizlik
sürekli aldığı nesneleri, dişine götürme gibi belirtileri görülür.