0

olda şu şekilde kullanilir.
öncelikle kamişimizi açmadan önce misanimizi kamişin uzunluğu kadar yaklaşik 3 metre boşa çekmemiz gerekir.
sonra kamişin halkalari ayni hizaya gelecek şekilde açiyoruz.
misinamizin ucundaki klipse önceden hazirladiğimiz yada hazir olarak satilan ve tutulacak baliğin cinsine göre değiliklik gösteren ağirlikli ve iğneli avci misina takimini takiyoruz.
bu haliyle savrulmaya hazir olan oltamizi hangi elimize yatkinliğimiz daha çok ise o elimizle makinanin kamişla birleştiği noktadaki dirseği orta ve yüzük parmağimizin arasina alarak kamişi kavriyoruz.
makaaramizi misinasinin klipsi kamişa takilmayacak şekilde sariyoruz ve kavradiğimiz elimizin işaret parmağimizin arasina alarak kamişi kavriyoruz. makaramizin misinasinin klipsi kamişa takilmayacak şekilde sariyoruz.
ve kavradiğimiz elimizin işaret parmağiyla misinayi çekip kamişimiza bastirirken ayni anda makara üzerindeki misinayi ve makarayi tutan kilidi açiyoruz. burada makaradaki misina boşta olmasina rağmen bizim işaret parmağimizla yaptiğimiz baski makaramizin boşalmasini sağliyor.
sira savrulmaya geliyor.
kamişimizi atiş yapacağimiz yere dik olarak gelecek şekilde geriye doğru tutuyoruz.
bu sirada avci takimi ve ağirlik kamişimizda yere dik bir biçimde sallanir vaziyette olmali
işin pif noktasi suya doğru savururken tam 45 derece kala işaret parmağimizla tuttuğumuz misinayi birakmak ve ağirliğin en uzak noktaya gitmesini sağlamaktir.