0

burnumuzdaki kıllar olmazsa olmazımız çünkü dışarıdan aldığımız oksijen yani havayı aldığımızda pis kirli hava giriyor ve büyük aşırı tozları kıllarımızı sayesinde tozları tutmuş oluyor. yani kız deyip geçmeyin burunda kıl çok önemli çünkü bazı insanlar tozlu ortamlarda ya da dışarıda olsun, evde olsun bir miktar burnumuzu toz çekmek değil mi bunlar dilek akciğerimize doğru gitmesin diye yapışmasın diye burnumuzdaki kılları vardır. kıllar olmasa belki yaşam hayatımızı daha çok zorlama bir de burnumuzda bu tozlar yapışarak hapşırığını sayesinde dışarı çıkıyor ve ardından sümüğümüz akıyor, burnumuz akıyor yani bir de şöyle bir olay var sümük deyip geçmemek de fayda var. çünkü sümük burun için en faydalı bir şeydir. aynı şekilde ona tozları tutarak dozer gittiyse burnumuzdaki sümükler yapışacak yani burnumuzdaki akıntı olan ismi yapışacak soluk borumda gitmemesi gönder ve aynı şekilde dışarıda bırakarak bizde burnumuzdaki sümüğü temizlemiş oluruz.

0

burunda bulunan kıllar nefes aldığımızı zaman havadaki tozların akciğere ulaşmasını engeller o kıllar kesilmemelidir aynı şekilde mukusun(sümüğün ) görevide budur.

0

burunda bulunan kıllar dışardıdaki toz toprak mikrop gibi zararlı maddelerin vücudumuza girmesini engeller

0

burunda bulunan kıllar dışarıdan oksijen ile birlikte aldığımız kirli havayı temizleyerek temiz havayı solumamızı sağlar.