0

ülke ekonomisini canlandırmak için önce üretim ekonomisine geçmeliyiz.yeni teknolojik fabrikalar kurmalıyız. hükümet bunlara destek vermeli. hukuk ve adalet düzeni demokrasi olmalı.yabancı yatırımcı bunlar olmadı mı kendini güvende hissetmez.ayrıca tarıma ve hayvancılığa önem vermeliyiz.ilk önce bunları çözersek ekonomi canlanır.öyle her ürünü ithal etmekle ekonomi kalkınmaz.

0

ülke ekonomisinin canlanması için çalışmak çalışmak çalışmak gerekir.

0

ülke ekonomisi canlandirmamiz icin ilk önce tarımı canlandirmamiz lazim çünkü tarım demek üretim demektir üretim demek ülke ekonomisine büyük bi katkı demektir.çiftci kardeslerimize devletimizin gereğinden fazla yardim yapmasi lazim ve tarım alaninda eskiden olduğu gibi tekrar kendimize yeten bi ülke olmamiz gerekir.eskiden sebzeyi meyveyi ve tarim ürünlerini kendimiz üreten bi ülkeydik ve bu ürettiğimiz ürünleri yada araç ve gereçleri dış ülkelere satıp ülke ekonomisine büyük katkı sağlanıyordu.şimdi ise tam tersini yapiyoruz sanki zengin bi ülkeyiz olan paramizida dışardan ihtiyaçlarımizi karşılıyoruz hep para harcama politikası uyguluyoruz buda ekonomimizi çok daha zor duruma sokuyor biran önce kendimize çeki düzen vermemiz lazim üreten ve ürettigimizi sürekli satan bi ülke olmamiz lazim benim düşündüklerim bu kadar.

0

türkiye ekonomisinin canlanması için öncelikle hükümetin lüks yaşam merakindan ve gereksiz harcamaların vaz geçmelidir. ilk olarak hükümet yeni iş imkanları sağlaması fabrikalar almalı vergileri düşürerek işverenlerin işçi alımlarıni artırmayı böylelikle öncelikle işsizlik azalmaya başlayacaktır. eğitim sistemi düzeltilmesi. tarıma ve hayvancılık geliştirilmesi. ticarette ithalat azaltılması ihracata yonelinmelidir. insan ların alım gücünü artirabilmek için çoğu ürünlerde indirim yapılmalı . anlayacağınız hepsi hayal çünkü bunlar olmayacak şeyler kötü zamanlar yaşıyoruz ve de daha kötüye gideceğine eminim allah yardımcımız olsun