0

genç yaşlarda ve henüz bekar iken böyle bir niyetim olsaydı kesinlikle kara kıta afrika'dan başlardım. çünkü evlenip aile kurduktan sonra yahut iş hayatına atıldıktan sonra avrupa veya amerika'ya seyahat etmeniz daha olası iken afrika gibi bir kıtaya turist olarak gitmeniz eşiniz tarafından reddedilebilir, veya işiniz gereği ihtiyaç duyulmayabilir.

1

ülke ülke gezilecek olursam ilk olarak akdeniz civarından başlayıp, topraklarının yapısı itibariyle çizme diye bilinen italya'dan başlardım. nedendir bilinmez italya'ya ve italya kültürüne karşı ayrı bir sempatim var. yemek kültürümüzün yakın olması e karakter olarakta bize benzeyen nadir ülkelerden birisidir italya. özellikle italya'nın nadide şehirlerinden biri olan floransa'ya ayrı bir hevesim var. şehrin mimarisi gezilecek yerlerin kalitesi çok ilgimi çekiyor. bunun yanında roma şehri tarihi ile gerçekten çok ilgimi çekiyor.oraya gidip birbirinden çeşitli ve lezzetli olan pizza ve makarna çeşitlerini memleketinde yemek çok güzel olur.

0

ilk gideceğim ülke suudi arabistan olurdu mekke ve medine için

0

sanırım ilk once gidip amerikayi görmek isterdim o efsane yerlerini new yorku ozgurluk anitini los angelas hollywood ve daha birçok yeri gezmeyi ozellikle o disneylanda gitmenin yaşı yok bence inanilmaz bir yer internetten gordugum ve orada yasayan akrabalarimdan duydugum kadariyla biliyorum gidip gezdikleri yerleri öyle büyülü kocaman bir sehir ki bence alisveris merkezleri parklari buyuk bahceli evleri tam benlik bir yer diyebilirim. tek sorun yemek kulturleri pek yok turk yemeklerimize benzemez o açıdan zor olsada turk lokantalari hatta marketi bile var diye biliyorum. sevdigim unluler odul torenleri hersey o sehirde gitsem ilk yapacagim sey denk gelirse kesinlikle bir odul torenine de katilmak olurdu. daha sonra japonya tokyo kanada avustralya almanya imkanim olsa hepsini tek tek gezerim hepsinin ayri bir guzelligi var.

0

en çok gitmek istediğim ülke amerika daha sonrasında avrupa ülkeleri fakat amerikanın gerçekten insanlara güzel şartlar sunduğunu biliyorum

0

ilk gideceğim yer japonya tokyo olurdu çok seviyorum çünkü

0

ilk gideceğim 0lke tabiki norveç olurdu orayı görmeyi çok istiyorum özellikle doğasıyla bir harika görünüyor gerçekten muazzam bir yer suç oranı düşük az insanın yaşadığı kültürlü eğitimli bilgili insanlar ile yaşanacak bir yer gerçekten gezmeyi görmeyi doğasıyla birlikte olmayı çok isterdim. bunun yanı sıra finlandiya, küba, venedik, paris gibi yerleri de görmeyi çok isterdim gerçekten. keyif alarak giderdim

0

ilk gideceğim ülke kesinlikle brezilya olurdu.ülkenin farklı şehirlerini gezmeyi,çeşitli kültürlerini tanımayı,konuştukları dili ve ülkenin tarihini öğrenmeyi,ilginç bir etkinlik olan ''rio karnavalı''nı görmeyi,ülke insanlarının bu karnavalda nasıl eğlendiğini,yaşayış tarzlarını ve inanç biçimlerini bilmek isterdim.

0

ilk gideceğim yer norveç olurdu. belgesellerden izlediğim kadarıyla çok güzel bi yer ve ülkedeki suç oranı çok çok düşük. ayrıca kuzey ışıklarınıda norveç’te görebiliriz.

0

benim gitmek istediğim ülkeler iskandinav ülkeleri oraları çok merak ediyorum.

0

bi çok insan paris bilmem ne falan diyecektir genelde. ama ben ülke ülke gezme imkanına sahip olsam ilk gideceğim ülke yunanistan olurdu. çünkü ulu önderimiz mustafa kemal atatürk 'ün doğduğu evi görmeyi çok isterdim. daha sonrada hemen hindistan a gitmek isterdim.

0

ülke ülke gezebilecek durumum olsaydı ilk gideceğim ülkeyi çok fazla düşünmezdim nasıl olsa hepsini gezeceğim önemli olan ülkeleri gezdikten sonra hangisini daha çok seveceğim olurdu ve bunu da gidip görmeden bir şey diyemem.soruya kesin cevap veremediğim için üzgünüm.

0

ülke ülke gezmeye kalksam ilk gideceğim ülke yunanistan olurdu.sonra almanya, arjantin, küba'ya giderdim.ama önce yunan adalarını sonra şehri gezmek istiyorum.tavernaya gidip biraz yunan müziği dinlemek istiyorum.nasıl eğleniyorlar merak ediyorum.nasıl dans ediyorlar müzik eşliğinde..biraz da dil öğrensem süper olur.

0

ülke ülke gezmek yerine ilk olarak kendi ülkemin gezmeyi tercih ederim çünkü kendi ülkemizi kendimiz beni aradınız başkalarının ki öğrenmeye meraklı yoksa kendi ülkemizin o kadar güzel yeri varken başkalarının fikirlerini merak sarıyor ilk önce kendimizi bilmeliyiz kendini bilmeyen başkasını öğrenemez ya da geçmişini bilmeyen geleceğini göremez gibi mdiki ülkemizden başlarım ilk olarak istanbul'daki istanbul oturduğu mahalle istanbul girmiş bir insan değildir şimdi istanbul'da oturuyorum akat istanbul'un hiçbir yerini gezmedim çevrem dışında bunları çıkmalıyım istanbul'un her yerine geçemedim ondan sonra diğer illerin yarışı ileri açılmalıyım �stanbul'un bu bitirdikten sonra ülkemizin dört bir yanını gezmeye başlarım tabii hayatım yeter sevgimi bitirdikten sonra ilk olarak norveç'e gitmek isterim neden diye sorarsanız şimdi norveç'te insan insan niye bakılıyor kürt alevi lazı çerkezi çingene diye ayrım yapılmaksızın insanı insan yok oluyor onun geçmişteki hataları kötülükleri fenalıkları hiç göz önünde bulundurmadan onun sıfır bir insan gibi göz önünde bulunduruyor norveç'te 2 kattan fazla bina bulunuyor ve yapılan binalar ahşap beton bina yok her taraf ağaç orman yeşillik hayvan böcek pırtı çiçek insanlar tarımla uğraşan insanlar teknolojiyi yakından takip ediyor fakat teknolojinin yanlış yerlerini ve doğru yönlerini gerçekten iyi biliyorlar ülkemize baktığımızda her taraf beton adam yaylaya bile beton atmış norveç'te olsan seni hapse atarlar norveç'te gerçek suç oranı %2 oda polisler polis polis kendileri hapishanelerde her türlü teknolojik alet her türlü gazete ve benzeri eşya teknolojik ürün yemeğinden suyu ne kadar yatağından havuzuna kadar her şey var yanındaymış suç oranı yok çünkü insanlar birbirlerine iyi davranıyor insanlar kötülükle bir yere gidemeyeceğini biliyor sanların amacı ülkesini zenginleştirmek doğayı korumak para kazanmak ve karnını doyurmak dan başka bir şey değil 23 ülkemizi bitirmeliyiz ondan sonra almanya'ya olabilir brezilya olabilir sonracığıma portekiz ispanya italya balkanlar bosna hersek makedonya sırbistan macaristan yunanistan çeşitli ülkelere gitmek isterim ama dediğin gibi burada temel faktörü ilk önce üstüne bitirmelisin bikini bitireceksin ki diyeceksin vay be adamlar ne yapmış biz de niye böyle değil biz niye avrupa'ya ayak uydururuz ya da avrupa niye bizi ayak uydurmaya gibisinden sorular sonra bilmeliyiz geçen gün halı sahada top oynarken bir şey dikkatimi çekti evet bugün günlerden cumartesiydi 4 mayıs 2019 cumartesi bugün evden çıktım unuttun abim ile karşılaştım nereye diye sordu halı sahaya inelim mi dedi sonra enes'le mehmet geldi yunus geldi berkay geldi onlarla birlikte halı sahaya doğru hareket ettik halı saha yaklaşık evden 450 metre uzaklıkta sonrsürdünüz bisiklet bile olsa hayalleriniz özür hiçbir zaman hayallerinizden vazgeçmeyin ülkem neden gelişmiyor neden ilerlemiyor diye sormayın siz böyle düşündüğünüz için ikiniz gelişme ülkemizin gelişmesini istiyorsanız biraz da sizin çabalarınız gerekiyor

0

ilk gezeceğim ülke güzel akdeniz ülkesi italya olurdu.

0

ilk gideceğim ülke fransa olur psg nin maçına gitmeyide çok isterim gitmişken

0

ilk gideceğim ülke güney kore olurdu sonrası farketmez. ben kendime söz verdim ilk oraya gidicem ondan sonra japonya falan oraya yakın olan yerlere giderim. ama bende ülke ülke gidecek ne para ne de sans yok.

1

ben parisi ve venedigi merak ediyorum birde italya

0

ulke ulke gezecek olsaydim, ben ilk italya'yi gezerdim. tarihi yapilarini gormeyi cok istiyorum. o mimari yapilari gormeyi cok istiyorum acikcasi.

0

ülke ülke gezecek olsam ilk olarak italya'ya giderdim sanırım. çünkü bazen rüyalarımda roma'ya gittiğimi görüyorum ve çok heyecanlanıyorum gidip gerçek halini görmek isterdim. italyan makarnasından ve pizzasından yemek isterdim. görülmesi gereken müzelerini, doğa harikalarını görmek isterdim. sonrasında amerika, ingiltere, hollanda ve fransa diye sırayla istediğim ülkeleri gezerdim. inşallah bir gün hepimize kısmet olur istediğimiz ülkelere gidip gezebilmek.