0

lübnan'ın başkenti beyrut'ta 1975'de kurulan ve on yıl kadar faaliyet gösteren bir gizli ermeni terör örgütüdür. ilk faaliyeti beyrut'ta dünya kiliseler birliği bürosuna yaptığı bombalı saldırı ile adını duyurmuştur. türkiye karşıtı tutumu ile uluslararası devrim niteliğinde hareket ettiklerini savunurlar. en büyük amaçları sözde soykırımı kabul ettirmek ve bu sebeple türkiye'nin imajını zedelemek, tazminat ödemeye zorlamaktır. daha büyük ölçüde hayalleri güneydoğu anadolu bölgesine ezelden beridir göz dikmiş olmaları doğu ve güneydoğu anadoluda büyük ermeni devleti kurma hayalleridir. genellikle türk dış temsilcilikleri ve hava alanlarında faaliyet gösterdiler. en çok lübnan ve fransa'da terör faaliyetleri ile diplomatlarımızı öldürmüşlerdir. en önemli faaliyeti orly katliamıdır. 1983'de türk hava yolları'nın paris orly havalimanı bürosuna bomba koyulmustur. bazı avrupa ülkeleri bu fikir işlerine geldiği için 24 nisani ermeni soykırım günü kabul etmişler bu olay seksen yıllarında türkiye'de karşı propaganda başlatılmasına sebep olmuştur. türkiye için karalama kampanyasına devam eden asala kazakistan'daki 2008 agit zirvesinde de soykırımı gündeme getirmiştir. üç yıl önce türkiye'nin teklif ettiği tarihçiler komisyonu kurulması önerisini tekrar gündeme getirmesi ermenistan'in işine gelmemiş ve taşnak partisi kabul etmemiştir. bugüne kadar ermenistan ile hiçbir diplomatik ilişkimiz olmamıştır. bu konuda ilk ve tek adım o dönem türkiye cumhurbaşkanı abdullah gül'ün ermenistan- türkiye milli maçına devlet başkanı tarafından davet edilmesi ve icabet etmesidir.

0

asala.
armenian secret army for the liberation of armenia'nın kısaltmasıdır.
ermenistan kurtuluşu için kurulan gizli bir ermeni örgütüdür.
eylemciler 21 ülkenin 38 kentinde 39 silahlı 70 bombalı bir işgal şeklinde olmak üzere toplam 110 silahlı saldırı gerçekleştrimiş. bu saldırılarda türkiyenin 42 diplomatı ve 4 yabancı uyruklu kişi hayatını kaybetmiştir. 15 türk ve 66 yabancı uyruklu kişi yaralanmıştır.
tabi biraz enterasan bir yönü vardır.
dediklerine göre türk vatandaşı ve rahmetli eski istihbaratcılarımızdan abdullah çatlı bu örgüte yıllarını vererek bitirmek için elinden geleni yapmıştır.
dediklerine göre abdullah çatlının devlet tarafında verilen bir emir ile adı marsilya operasyonu.
işte bu operasyon ile çatlı asalayı bitirmiştir. ondan sonrada cıa ve mossad çatlıyı bitirmek için suikastlar düzenlemiştir. not: hiç bir bilgi gerçek değildir. bu tarz bilgilerde devletlerin bilgisi bireylere göre daha çoktur. bu tarz konular devletlerin iç ve dış güvenliğini bildirdiği için kesin olmamasının yanında edinilen her bilgi şaibelidir.