0

kendine has, nev-i şahsına münhasır, farklı içerik demektir.

2

sitedeki ‘’özgün içerik’’ tabiri aslında tam olarak şöyle… aslında sitedeki değil, genel anlamda özgün içerik şöyle diyebilirim ben. yani kişinin kendi ifadeleriyle oluşturduğu, başka birinin düşüncesini ya da yazdığı birşeyi düşünmemesi, yazmamasıdır. kendi ifadeleriyle anlattığı ya da yazdığı herşeydir özgün içerik. şimdi diyeceksiniz, bilmediğimiz sorular oluyor onları araştırdığımızda özgün olmuyor mu? onlarda özgün oluyor ama şu şekilde özgün oluyor… bir soru hakkında bir veya birden fazla baktığımız sitelerdeki bilgileri alıp, yani alıp derken okuduktan sonra ne anlamışız onları yine kendi cümlelerimizle yazmamız özgün içerik oluyor. ama gidip de başka bir internet sitesinde bakıp yazdığımız şeyler kopya içerik kategorisine girmekte.

2

özgün içerik, tamamen birinci ağızdan çıkarak ve kişinin alıntı , kopya yapmadan kendi cümleleri ile içerik oluşturmasıdır. bir içerik hazırlarken tabiki bilmediğimiz bir konu hakkında araştırma yaparak bilgi alabiliriz, esinlenmek gayet normaldir. ancak bilgi alınan yerden birebir aynı cümleleri alarak kullanmak özgün değil kopya içerik olur. bu sitede de en hassas nokta kopya içeriktir. tamamen özgün yazı yazılmasını istiyorlar, bizde bu konuda her zaman dikkatli olmalıyız ki bizi de uçurmasınlar. :d

1

kendimize ait olan ken fikirlerin onu ilk bulan sen olmalısındır .

1

o sana ait bir içeriktir yani o içeriği ilk bulan sen olmalısındır başkasının içeriğini yapmıcaksın kendi içeriğin yani

0

özgün içerik kişiye has düşünce ve fikirlerle bilginin alıcıya ulaştırma şeklidir. sitenin de en önemli kuralıdır. bilgi verici site, kitap vb kaynaklardan yararlanırken aldığımız bilgileri zihnimizde temize çekip kendi cümlelerimizle anlatma şeklidir. şahsına münhasır olarak da açıklayabiliriz.