0

kardeşim alevilik yanliş anlamayin asil türk milletine nasil türklük soyu bahşedildiyse alevi kardeşlerimize de benim gözümden kedilerine verilmiş olan bir soydur.
ben kendilerini çok severim sayarim. bir sürü arkadaşim var. hatta çaliştiğim işyerinde bile çalişma arkadaşlarim var. adam gibi adamlardir. ekmelerini yediği memlete ihanet nedir bilmezler. tükürmezler. adam gibi adamlardir. tabi türkiye türk alevileri için yaptim bu konuşmayi. arap alevisi veya kürt alevisi hakkinda hiç bir bilgim yok tanidiğimda yok. insansa onlarda iyidir diyelim.
neyse gelelim konuaya
cem evleri ne işe yarar.
cem evleri alevi kökenli kardeşlerimizin ibadethane yeridir.küslerin barişildiği dualarin okunduğu, secdeye varildiği semahlarin dönüldüğü yerdir. burada alevi dedesi geçmişteki olaylari anlatir ve insanlari aydinlatir. buraya içi temiz insanlar girebilir. burasi kardeşliğin yeridir. buraya eline dilene beline hakim olanlar girer.
cem evlerini kimler yapar.
gerekli iznler alindiktan sonra bireyde yapabilir. şahista
dernek kurupta dernek adiylada yapilir.
belediyecilik kanunlarina uyduğu müddetce.

bakin ben bir türküm.
ama alevi halki bana göre daha türk kardeşim.
birakin oruç günün azliğini çokluğunu- birakin hz. aliye olan düşkünlüklerini.
ya bana şu anlatirmisiniz.
bir alevi sizi tanisin veya tanimasin.
ben senin borcuna kefilim. çocuklarina da ben bakacam dedi mi inançlari gereği onu kendileri de ölünceye kadar yapmak zorunda yani içinden geldiğini yapmiş ve ölünceye kadar sana sahip çikip elinden tutuyor. mest oldum bu durum karşisinda .
burdan kardeşlerime selam olsun

0

cemevleri ,alevilerin sohbet ve ibadet ettikleri yerlerdir.

1

cem evleri, alevi kardeşlerimizin toplandığı, ilâhi söyledikleri,sohbet ettikleri vs yerlerdir.