0

bence cimrilik ve tasarruf konusu ayrımını bilen bir insan mutlaka her konuda tasarruflu olmalıdır. zamandan tasarruf edersek diğer işlerimize vakit ayırırız. paradan tasarruf edersek başka ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. tasarruf etmek bilinçli bir bireyin yapması gereken bir şeydir. özellikle çocuklara bu durumu aşılamalıyız. ayrıca sudan, elektrikten, doğalgazdan çok küçük durumlarla tasarruf edebiliriz. gereksiz yere ışığı yakmamak, musluğu boşa akıtmamak bunlar tasarruftur.

0

bence birçok konuda tasarruflu olmak gerekir çünkü siz istediğiniz kadar evde tasarruf yapın eşiniz tasarruf yapmıyorsa o tasarrufun hiçbir anlamı kalmaz. o yüzden yapılan tasarruf istikrarlı ve birçok alanda yapıldığında fayda sağlayabilir diye düşünüyorum. öncelikle tasarrufun büyük bir çoğunluğu ev içerisinde yapılır.ev içerisinde kullanımlar idareli olursa tasarruf yapılmış olur.

0

bence özellikle yiyecek israfını önlemek için tasarruflu olmamız gerekiyor. insanlar açlıktan ölürken biz burda yemek beğenmiyoruz. neymiş efendim ekmek bayatmış çöpe at yok, yoğurdun son kullanma tarihi birgün geçmiş onu yeme. her yiyeceğe böyle davranırsak işimiz iş valla tasarrufu anlayamıyoruz ki mesela çok şey alıyoruz neden bu kadar tüketim toplumu olduk? daha az aşsak olmaz mı iki tane almak yerine bir tane alsak olmaz mı bitince yine alıp yerine koyarız yenisini ne gerek var böyle şeylere. ama işte bir yapabilsek bunları belki o zaman daha az aç insan kalır yer yüzünde çünkü doymak bilmeyenler yüzünden aç olanlarda giderek kötü şartlara mecbur kalıyor. bizim buna engel olmamız lazım

0

para konusunda tasaruflu olmamız şart çünkü ay sonunu getiremeyiz :)