0

üretici bir toplum olmamız için tabii ki gerekli ve güzel bir şeydir toplum ve üretici olsak daha çok kazanç olur ve daha da ülkemiz için de büyük bir kalkınma olur ama onun için de insanın eline verilmesi gerekir.

0

dünyadaki en iyi coğrafi konuma sahip ülkeyiz ama insanlarımız o kadar tembelliğe alıştırılmış ki neden çalışayım neden üreteyim dışarıdan alırım aynı şey kafasına büründük. aslında bilmiyorlar ki üretim yapsak ülke kalkınacak yabancılara ihtiyacımız kalmayacak dünyada sayılı ülkeler arasına gireceğiz işte bu nedenleri bilinçli bir şekilde anlatacak insanları bilgilendirip bilinçlendirecek konferanslar ve forumlar yapılırsa o zaman üretim yapmaya başlarız.böylece hem ülke kalkınır hem de insanlar daha rahat bir şekilde yaşama devam eder. artık şu kafadan uzaklaşmalıyız ben çalışıp üretsem o parayı 60 yaşına gelsem ne yapacağım ama aslında sen kullanmasan bile senden sonra gelecek olan nesil o para ile daha iyi şeyler yaparak geleceğe ışık tutar. demem o ki eğer insanları bilinçlendirirsek ülke olarak üretime olan ilgi büyük ölçüde artacaktır.

0

üretici bir toplum olmamız gerekir ama bunun icin gerekli sartları oluşturmamız lazım öncelikle yerli mal teşkivi şart dısarıya cok bağımlı olmamalıyız insanlarımız da yerli mala itibar etmeli

0

ulkemizi ayakta tutmamiz icin ve kendi ekenomik ozgurlugumuz icin tabiki de uretici bi toplum olmamiz gereklidir.

0

gerekir tabiki mesela bizde burada üretmeye çalışıyoruz