1

ankara üniversitesi veterinerlik fakültesi mezunudur. ancak veterinerlik yerine siyasetle uğraşmıştır. türk milliyetçisi ve vatansever ülkücüdür.

0

türk siyasetinin karakterli diye adlandırabileceğimiz nadir üyelerinden birisiydi muhsin yazıcıoğlu. kendisine biraz siyasetten önce bahsetmek isterim.1954 yılında sivas'ın şarkışla ilçesinde dünyaya geldi sonrasında üniversite eğitimini 1971 yılında ankara üniversitesi veterinerlik fakültesi'nden veteriner hekim olarak mezun olup bitirdi. fakat mesleğini çok fazla icra etmedi.bunun yerini üniversite yıllarında başlamış olduğu siyasi kariyerine devam etti sırasıyla ülkü ocakları derneği'nde başkan yardımcılığı ve genel başkan olarak bulundu ve 1981 yılında ankara mamak cezaevine tutuklanarak konuldu ve tam altı buçuk yıl bu cezaevinde kaldı ve 4 kez de haksız yere idamla yargılandı.kendisinin yazmış olduğu hatıralarında cezaevindeki yaşamış olduğu insanlıkdışı şiddet ve işkence uygulamalarını detaylı olarak anlatmıştı. daha sonrasında 1987 yılında cezaevinden çıkıp siyasi hayatına 1988 yılında kurulan milliyetçi çalışma partisi'nde devam etti. daha sonra bu parti çatısı altında girmiş olduğu seçimlerde 1991 yılında sivas milletvekili olarak türkiye büyük millet meclisi çatısı altında çalışmaya başladı.siyasette bir farklı bir karar alarak 1992 yılında yeni oluşum hareketini başlattı ve sivil siyaset bazında önemli bir insiyatif olan milli mutabakat çağrısında bulundu. daha sonra 6 aralık 1992 yılında ise türk siyasi tarihinde az sayıda bulunan bir" sivil inisiyatif programı " adı altında sivil siyaseti çok önemli detaylar ekleyerek katkıda bulundu ve ilk genel başkanı olduğu büyük birlik partisi'ni kurdu. kurmuş olduğu parti her ne kadar çok ciddi oranlarda oy sahibi olup milletvekili çıkara masada siyasetimizde varlığını her zaman hissettirdi bu süreçlerde yaşanan 28 şubat postmodern darbesi ve 27 nisan e-muhtırası'na sert şekilde karşı çıkıp "namlusunu millete çevirmiş bir tanka selam durmam" deyişi hafızalara kazındı25 mart 2009 tarihinde miting yapmış olduğu kahramanmaraş'tan helikopterle ayrılıp yozgat istikametine giderken kes dağlarında çarpıp düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. siyasette onurlu ve karakterli duruşuyla her zaman takdir ve beğeni toplayan ve aynı görüşten olmayan insanların bile takdir ettiği bir beyfendiyle sahip olan bir insandı. mekanı cennet olsun.

0

muhsin yazıcıoğlu veteriner hekim ve türk siyasetçisidir.ülkücü hareketin liderlerindendir kendisi.büyük birlik partsinin kurucusu ve ilk genel başkanıdır.25 mart 2009 tarihinde helikopter kazasında hayata gözlerini yummuştur.ölümü şüphelidir. faiileri henüz ortaya çıkmamıştır.