0

tabiki birkere eğlenmeli oda omurluk olmalı ama günümüzde omurluk diye bisey pek kalmadı az kavgada tartışmada millet boşanıp başkasıyla tanısı gezip tozu başkasıyla evleniyor.

0

bu nasıl bi soru tabiki bir kez evlenmeli herşeyin bir adabı vardır. ne diye daha fazla evlenelim ki ama tabi kader de vardır o ayrı bişey ona saygı duyulur ama insanın bir defa evlenmesi doğru olur

0

bence bir defa olmalı evlilik dediğimiz kavram. insan bir defa birleştirmeli hayatını onunla. ama şu da var.. çok severek evlenip mutlu olamayan ve boşanan hatta boşanmak zorunda kalan insanları da düşünürsek eğer, bir kere olmalı demek onlara haksızlık olacaktır..

0

gonul ister 1 kez olsun ama eger anlasilmazsa,2-3 olabilir.

0

e tabiki de herkes 1 kere olsun ister sonsuz olsun ister. gerçi bizim dinimizde bu durumu saçmalamaya başladılar yok 4 kere falan evlenmek serbestmis de falan filan saçma sapan şeyler yapmaya başladılar. birisini bulursunuz ve bu sizin ömrümüz olacağına inanirsiniz e buda başınıza geldiğinde neden 4 kere evlenmek istersiniz ki ?

0

kimse birden fazla evlilik yapmak istemez. hayatının son anına kadar yanında olmak istediğin bir kişiyle yaşlanmalı insan. tabi bazı durumlar insanın elinde olmayabiliyor. sevsen bile karşıdaki için yeterli olmayabiliyor.

0

insan hayatında şu kadar evlenmelidir diye bir şey söyleyemeyeceğim çünkü buna herkes kendisi karar verir . insanlar bir ilişkiye veya bir evliliğe başlarken nasılsa ayrılacağız bir gün diye başlamazlar . şartlar koşullar yaşananlar belki de böyle olmasını gerektirir ve boşanırsınız . tabiki hayatınız kaldığı yerden devam edecektir. bu süreçte başka insanlarla tanışıp evlenme istediğiniz olabilir . yaşamak için geldiğimiz şu dünya da istedigimizi yapmakta özgür olan yine bizleriz . ben bir kez evleneyim ve bir ömür dursun isterim fakat bilemem sonunda ne olacağını . bu yüzden kesin konuşamam .

0

ben tabiki tek evlilik isterim insan hayatında bir kere sevmeli ve doğru insanı beklemeli karar vermek çok zor biliyorum ama zaman her şeyin ilacıdır beklemek ve sabretmek gerekir. acele karar vermek çok yanlış yapmanıza sebep olur .ben mesela ne lisede ne de ortaokulda hiç sevgilim olmadı hep kendimi engelledim neden çünkü tek bir kişiyi sevebilirim ve sevdiğim kişide lisede yada daha küçük yaşta doğru kişi olmuyor çocukluk aklı o zamanlar. o yüzden biraz bekledim şuanda bir sevgilin var ama doğru bir kişi mi ayırt edemiyorum yani şuanda çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. herşey nasip kısmet.

1

keşke herkes bir kere evlenebilse. ama maalesef acele verilen kararlar ya da hayatın bize getireceği şeyleri bilemediğimiz için evlilikler bitebiliyor. sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor. o yüzden büyük konuşmamak gerekir. bunun bir sayısı da olamaz kimisi ilk evliliğinde mutlu olur ömür boyu aynı kişiyle hayat sürdürür, kimisi beşinci evliliğinde bulur mutluluğu, kimisi hiç evlenemez,kimisi de defalarca denese de asla mutlu olamaz. şans meselesi evlilik. kimse evlilik yapmak zorunda da değil, mutsuz bir evliliğe ömür boyu katlanmak zorunda da değil. kimin ne şartlar altında yaşadığını bilemeyiz.zaten günümüzde evlilikler de çok basite indirgendi. millet evcilik oyunu oynuyor sanki. hep bir gösteriş merakı ve evlenmek için evlenmiş olmalar yüzünden evlilikler kısa sürer oldu. allah herkesin karşısına doğru insanlar çıkarsın.

0

bir kere evlenmek en mantıklısı.çünkü evlendiğiniz insanı gerçekten seviyosanız ayrılmazsınız.oldu ki ayrıldınız.ikinci bir evlilik yapmanız doğru olmaz.

0

bir kere evlenmeli tabi anlaşabilirlerse evlilik çok güzel bir müessese ve kıymetini bilmek lazım. elbet herkes eşi ile anlaşamayabilir bu durum da da tekrar evlenilebilir. önemli olan mutlu olmak bir kuru ekmeği paylaşıp mutlu olmaktır.

1

bu durumu şu şekilde açıklayabilirim kardesim .evlilik yapıp, ayrılmak çok zor.rabbim kimsenin yuvasını yıkmasın. bir evliliğin olsun, o da ömürlük olsun. benim düşüncem bu şekilde.