0

genellikle şu anki durumda durum onu gösteriyor hatta şu anki zamanda bu sözün çok öne çıktığını görebiliyoruz. iyi gününde sevenin çok oluyor ama kötü gününde pek dostun olmuyor gibi o yüzden bu kısa olan yaşantımızda gerçekten gerçek dostları bulmak çok önemli. misal herkese iyilik yaparsınız ama bir kötülüğünüz bütün iyiliklerinizi ortadan kaldırır milletin gözünde. artık bide insanlar herkesin hatasını bi ön plana çıkarma peşinde

0

oyle derler. ama doğru da derler. düşene el uzatsa kendi de düşer diye düşünüyor insan heralde. 'düşen düşmüs zaten ya bana bir faydasi olmayacaksa dost olmanin da anlami yok' maalesef ki insanlarda bu mantik var. unutmamak gerekir ki her insan ayni duruma düşebilir. sanki hic dusmeyecek gibi yasamamak gerek düşene el uzatmali ki bir gun dustugunde senin de dostun hala var olabilsin.

0

hayır. eğer bir dostun varsa zaten vardır. yani hep olacaktır. düşsen de olacaktır, kalksan da olacaktır. ama o dostu hiç elde edemediysen o zaman evet düştüğün zaman da dostun olmaz. bazı insanlar bu konuda şanslı veya şanssız da olabiliyor. bazıları gerçek dostum dediği insanı doğduğu anda veya ilkokul yıllarında bulabiliyor, bazısı geç kalıyor ilerleyen zamanlarda buluyor bazısı ise hiç bulamıyor. özellikle de etrafınız kalabalıkken o bir tanecik gerçek dostu bulamamak sanırım gerçekten büyük şanssızlık. .

0

düşenin dostu olmaz dediklerinde düşen kişinin acaba nasıl dostluklar kazandığına bakmak lazım.

0

malesef düşenin dostu olmaz zamanında çok düşmüş biri olarak söylüyorum

0

gerçek dost düşsekte,yerin dibine de girsek elini uzatan yeniden ayaga kaldirandir.dustugunde bir tekme de o atiyosa zaten o hic dost olmamis demektir.dost kara gunde belli olur diye bosa dememisler.hele bu zamanda dost bulmak hic kolay degil herkes kendi menfaatinin pesinde.dostsa konu hakkini vermek lazim duserse kaldirmak gerekiyorsa kaldiramiyorsak beraber batmak dostluk budur.

0

düşenün kim olduğuna göre değişir şahsen ben hayata bu kadar pesimist bakmıyorum. düşenin eğer düşmeden önce gerçek dostları varsa onlar düştükten sonra da yanında olacaktır, yok onlar sadece ahbaplık etmek için olan günübirlik insanlarsa düşmese dahi düşürmeye uğraşırlar. hayat

0

bence dogru bir soz..
ulkemizden ornek vermek gerekirse asgari ucretli kesimi sozde temsil eden kisiler bile asgari ucretliyi ezenin yaninda:)
guclu olan kesim isverenlerin ise her partiden bir tanidigi var torpili var.
maaleaef ulkemizde adalet denilen sey pek yok.
bu yuzden dusenin dostu hic bir zaman olmaz.
o yuzden ulkemiz sartlarini da goz onune alinca sizleri en tepelerde gormek isterim.:)
hem kendiniz icin hem esiniz icin hem cocugunuz icin.

0

düşenin gerçekten dostu olmaz.bir düştünüz mü bir tekmede dostunuz size atar.sizden koşar adımlarla uzaklaşırlar.sanki siz ona muhtaç olmuş ondan bir şey isteyeceğinizi sanarak uzaklaşırlar.bu durum aslında birazda onun sizi kıskanmasından kaynaklanıyor olabilir.bu yüzden sizin başınıza gelenler onu sevindiriyor bile olabilir.

0

düşenin gerçekten dostu olmaz bu istersen senin 20 yıllık arkadaşın olsun zor bir duruma düşersen ve bu onun işine gelmezse sana yardım etmez.senin çöküşünü izler ve bundan bence keyif alır çünkü seni çekemiyordur.ama sen onun inadına düştüğün yerden kalkmasını bileceksin daha çok hırslanacaksın onun inadına hayatını düzene sokacaksın ve hayatını yaşayacaksın o kendi kötü düşünceleriyle kendini yiye yiye bitirecektir zaten.

0

bence de gerçekten olmaz. çünkü eskiden birkaç yıl öncesine kadar belki olurdu ama artık insanlar tamamen kendi sıkıntısından, geçim derdinden dostlarına istese de tam anlamıyla destek olamıyor. bazen şartlarda insanların kötü olamasina yol açabiliyor.

0

bu devirde herkes paraya bakıyor paran varsa insan yurduna koyuyorlar ve tırnağın varsa başını kaşı demişler kimseden fayda yok. eğer gerçek dostun varsa sana bakar ama gerçek dostun yoksa bakan olmaz.

0

düşenin dostu olabilir . güvendiği insanlar varsa yanında neden olmasın olur tabiki .

0

eğer ki edindiğiniz dost gerçek bir dostsa düştüğünüz zaman zaten dostluğu belli olur ve gerçek dost mu yoksa sahte dost mu ortaya çıkar. o yüzden eğer ki edindiğiniz dost iyi gün dostuysa yani gerçek bir dost değilse tabii ki düştüğünüzde yanınızda olmaz ve düşenin dostu olmaz sözü ortaya çıkar. ama genellikle günümüzde oluşan dostluklar ve insan ilişkileri çıkar amaçlı olduğu için gerçek dost bulmak gerçekten hazine bulmak kadar değerli. o yüzden bu söz günümüz ilişkileri için gerçekten doğru düştüğünüz zaman dostunuz olmaz.

0

düşenin dostu gerçekten olmaz herkes artık kendi menfaatlerini düşünüyor yanındakini dostunu kimse düşünmüyor eksiden oluyordu ama şimdi olmuyor saygı biti güven biti o yüzden düşenin dostu olmuyor

1

düşenin dostu parası varsa olur yada mert dostu varsa

0

düşenin dostu olmadı olmaz da. eğer güzel bir cevren sağlıklı arkadasliklarin yoksa.

0

bence olur ama düşmeden de önlem almak gerekir. düşersende herkes düşebilir önemli olan kimin kaldıracağıdır. dostunuz varsa kaldırır yoksa kalırsınız öyle. ama sizi hep kaldıran allah’tır.

0

40 yıllık deneyimime göre evet düşenin dostu gerçekten olmuyor yeri geliyor annen baban bile kenara çekiliyor. eğer zor gününde seni bırakmayan birini zaten bulursanız o kişiyi asla bırakmayın hayatınızdan çıkarmayın. düşene birde başkaları vuruyor genelde çünkü.

0

maalesef doğru bir sözdür siz milyon tane iyilik yaparsınız kimse görmez 1 hata yaparsınız herkez üzerinize gelir düşersiniz biride gelip sizi kaldırmaz çünkü o milyon tane iyiliği göremez bizim milletimiz sadece kötülükleri görür çünkü hep bir açık arıyoruz hep bir üstünlük taslıyoruz kendi hatalarımızı göremiyoruz