0

herseyden rahatsiz olmak yani surekli dikkatli davranmak tedirgin olmak gibi anlamlara gelir. gebelde boyle insanlar hareketlerinden kendilerini ele veririler. çünkü çok rahatsiziz gibi davranırlar kızarmaya başlarlar falan.

1

tetikte durmak tedirgin hareket etmek şüpheli beklemek

0

sürekli diken üstünde olmak demek sürekli terdigin olmak anlamına gelir. korkmakla eşdeğer birr sözcükte olabilir. insan korkarak tedirgin hissederek kendini diken üstünde gibi hissedebilir. rahat olamaz sakin kalamaz panik şeklinde davranışlar sergileyebilirler.

0

sürekli tedirgin vicdanen rahatsız huzursuz olmak

0

tedirgin olmak anlamına gelir. mesela örnek verecek olursak korku endişe duymak.

0

tedirgin olmak, huzursuz olmak, her an başına bişi gelecekmiş gibi olmak.

0

sürekli diken üzerinde olmak bir deyimdir. tedirginlik içinde olmak anlamında kullanılır tedirgin bir durum içinde bekliyor olmak karşılığındadır.

0

sürekli diken üstünde olmak demek. hayata karşı yada belirli bir duruma karşı tedirgin veya çekingen olmak demektir. bazı durumlarda ise tezcanlı insanlar içinde kullanılabilir. teşekkür ederim.

0

sürekli diken üstünde olmak deyimi aslında bir korkma anlamı taşır sürekli kötü birşeyler olacak hissi kaygılanma korkmak tedirgin olmak anlamında kullanılır. burada diken üstünde oluyoruz derse biri burada çok korkuyoruz her an kötü şeyler başımıza gelir korkuyoruz tedirginiz manasında örnekler verilebilir.

0

yani hep tetikte olmak demek. her an her şeye hazır olamak demek. sürekli dikkatli olmak demek.